Ikke mer lang ventetid på at potetene skal koke!
Akkurat nå leser andre
Enten de brukes til potetsalat, potetmos eller noe helt annet, er det én ting som nesten alltid kan frustrere utålmodige sjeler: når poteter må kokes.
Vi vet at poteter metter, er fulle av næringsstoffer og de er faktisk ganske gode hvis du vil gå ned i vekt, så det er ingenting som sier at de (fortsatt) er en fast del av mange nordmenns kosthold.
I tillegg appellerer de også til for eksempel veganere og vegetarianere som av en eller annen grunn ikke ønsker å spise kjøtt og/eller animalske produkter generelt.
Så det er utvilsomt mange dansker rundt på kjøkkenene som nå og da tenker eller uttaler en forbannelse over at de velkjente rotgrønnsakene tar så lang tid å koke.
Det finnes imidlertid en måte å forkorte tilberedningstiden på. Ifølge skolekokker og fagfolk kan du bruke følgende metode:
Grip kniven
Les også
For raskere koking, skjær potetene i små terninger eller skiver. Dette vil redusere koketiden betydelig fordi varmen vil nå midten av bitene raskere.
Kok opp vann i en kjele på forhånd og hell det i kjelen der potetene allerede er i skiver eller terninger. Bruk en passende kjelestørrelse for å unngå ekstra tid og energi.
Det er selvsagt en utfordring med denne metoden hvis du vil servere hele poteter, for det anbefales ikke å prøve å sette bitene sammen til hele poteter etter koking med spiselig lim (ja, det finnes).
På den annen side kan du spare litt tid på å skrelle poteter hvis du vil koke dem hele.
I stedet for å skrelle potetene før koking, vask dem grundig og kok dem med skallet på. Etter koking, hell av vannet fra potetene, la dem avkjøles (for eksempel dypp dem i isvann i 20 sekunder), og skrell av skallet ved å ganske enkelt skjære lett i det med en kniv og deretter gni det med hendene.