Søvnekspert deler et strålende «hetebølgetriks»: Du bør gjøre dette én time før sengetid

27/06/2023 14:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du sliter med å sove i varmen, har en søvnekspert kommet med det perfekte forslaget for å kjøle deg ned.

Det er varmt i Norge, og selv om temperaturen vil synke noen steder i helgen, har vi fortsatt noen varme og klissete netter foran oss.

Sol og varme er selvfølgelig deilig når man kan ligge på stranden, nippe til en drink og ta en forfriskende dukkert, men det er ikke så deilig når man skal sove.

De fleste soverommene i Norge har ikke innebygd klimaanlegg. Mange kjøper derfor ulike vifter i håp om at de kan gjøre kvelden mer utholdelig.

Søvnekspert Dr. Hana Patel anbefaler å legge en kuldepakke (den samme du kan bruke om vinteren når du fryser) i sengen en time før du legger deg, noe som vil hjelpe deg å føle deg kjøligere når du skal sove.

Mens noen prøver å fryse boksen for å holde den så kjølig som mulig, anbefaler Dr Patel å bruke kaldt vann i stedet, som fortsatt vil bidra til å holde kroppstemperaturen nede. Det skriver The Mirror.

"I stedet for å fryse en varmeflaske med kaldt vann, da dette kan skade materialet til varmtvannsflasken, fyll den med veldig kaldt vann og la den ligge i sengen i en time før du legger deg.

Før du sovner, "Sørg for at du fjerner beholderen fra sengen, da kontakt med huden sannsynligvis vil forårsake ubehag," sa hun.

En annen mann prøvde en lignende tilnærming for å være sikker på at han var kul når han la seg, men brukte i stedet en ganske uvanlig gjenstand – opprinnelig beregnet på hunder.

Varen det var snakk om var en kjølematte, som skal kjøle kjæledyr – eller i dette tilfellet et menneske – ned når de legger seg på den.

Når du først har lagt deg, er det forskjellige stillinger som kan hjelpe deg å sovne raskere. Ifølge eksperter er det å sove som en sjøstjerne, med bena og armene ute, den perfekte posisjonen under en hetebølge.

Dette er fordi det øker overflaten slik at svetten kan fordampe og kjøle deg ned – men det er ikke ideelt hvis du deler seng med noen.

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.