Søvnekspert deler genialt «hetebølgetriks»: Dette bør du gjøre en time før sengetid

26/06/2023 16:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du sliter med å sove i varmen, har en søvnekspert kommet opp med det perfekte forslaget for å kjøle deg ned.

Det er varmt i Norge, og selv om temperaturene for helgen vil synke, har vi fortsatt noen varme og klissete netter foran oss.

Sol og varme er selvfølgelig bra når du kan ligge på stranden, nippe til en drink og ta en forfriskende dukkert, men det er ikke så kult når du trenger å sove.

De fleste soverommene i Norge har ikke innebygd klimaanlegg. Mange kjøper derfor ulike blåsere, i håp om at de kan gjøre natten mer utholdelig.

Søvnekspert Dr. Hana Patel anbefaler å sette en kald flaske (den samme du kan bruke om vinteren når du er kald) i sengen din en time før du går i dvale, noe som vil hjelpe deg til å føle deg kjøligere når du går i dvale.

Mens noen prøver å fryse flasken for å få det så kjølig som mulig, anbefaler Dr. Patel å bruke kaldt vann i stedet, noe som fortsatt vil bidra til å holde kroppstemperaturen nede.

Det skriver Mirror.

"I stedet for å fryse en varmeflaske med kaldt vann, da dette kan skade materialet i varmeflasken, fyll den med veldig kaldt vann og la den ligge i sengen i en time før du legger deg. Før du sovner, må du fjerne beholderen fra sengen, da kontakt med huden sannsynligvis vil forårsake ubehag," sa hun.

En annen mann prøvde en lignende tilnærming for å sikre at han var kul når han gikk til sengs, men brukte i stedet en ganske uvanlig gjenstand - opprinnelig beregnet på hunder.

Det aktuelle produktet var en kjølematte designet for å avkjøle kjæledyr - eller i dette tilfellet et menneske - når de legger seg på den.

Når du er i seng, er det forskjellige stillinger som kan hjelpe deg med å sovne raskere. Ifølge eksperter er det å sove som en sjøstjerne, med beina og armene ut, den perfekte posisjonen under en hetebølge.

Dette er fordi det øker overflaten for svette å fordampe og kjøle deg ned - men det er ikke ideelt hvis du deler seng med noen.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.