Solskjerm: Kjenner du til denne skjulte funksjonen?

03/05/2024 08:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Over tid blir solskjermen et element du ikke legger merke til. Neste gang du setter deg inn i bilen, bør du likevel sjekke om du har denne nyttige funksjonen.

Solskjermen i bilen din er et veldig viktig element når det kommer til sikkerhet. Det forbedrer sikten betraktelig hvis du kjører med solen i øynene.

God sikt kan hjelpe deg å unngå feil og dermed potensielle ulykker når du kjører. Derfor skal det ikke være noen tvil om at du ikke bør gå på akkord med det. Og nettopp derfor er det også viktig å bruke solskjermen i bilen.

Den skjulte funksjonen til solskjermen din

Vi vet alle at solskjermen er trukket ned for å blokkere sterkt lys fra fronten. Den kan også tas av holderen og vippes til siden for å blokkere lys fra siden. Det er ikke noe nytt i dette, og derfor er det også noe de fleste er klar over.

Men det er en tredje bruk som er mindre kjent. Det er en funksjon som kan vise seg å være svært nyttig for deg når du kjører bil. Det er imidlertid noe spesielt som kan vise seg å være til stor nytte for deg i sommerperioden.

Når du slipper solskjermen fra holderen som holder den på plass og vipper den ut til siden, er det i noen biler mulig å trekke solskjermen ned for å dekke et annet område av vinduet ditt. Dette trikset kan være nyttig om morgenen eller kvelden når solen står lavt.

I noen tilfeller kan du trekke solskjermingen ut til siden langs en metallstang som fungerer som en forlengelse. På denne måten kan du forlenge solskjermen for å dekke nivået til det indre bakspeilet. Det er perfekt hvis solen treffer midt på frontruten.

Du må være forsiktig

Vær forsiktig så du ikke bryter noe. Hvis solskjermen ikke kan forlenges, betyr dette dessverre at bilen din ikke har denne funksjonen.

Trykker du for hardt risikerer du å rive av solskjermen først. Enda verre, du risikerer å skade vinduet eller taket på bilen din. Derfor er det selvfølgelig veldig viktig at du er forsiktig med dette og ikke bare drar i det.

Hvis du ikke har denne funksjonen, er det et annet triks du kan bruke. Faktisk er det beste rådet vi kan gi at du ikke glemmer solbrillene hjemme når du drar. Det er helt klart den beste løsningen hvis du vil unngå å få sol i øynene.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.