Vannmelon er laget for å nytes om sommeren.
Ikke bare er det deilig og sunt, vannmelon er også flott for å holde seg hydrert i den trykkende sommervarmen.
Som med så mange frukter og grønnsaker, er det imidlertid ikke alltid lett å velge riktig melon.
De fleste melonelskere vet nok til å kjøpe en fin vannmelon, som da viser seg å være smakløs, kornete og / eller myk når du kommer hjem og synker tennene i den.
Det grønne skallet på melonen kamuflerer kvaliteten på innmaten, men heldigvis er det et par ting på utsiden som avslører hvordan innsiden er.
Foto: Facebook / GrowVeg
Først av alt, selvfølgelig, er farge viktig.
Alle vet at en vannmelon på utsiden er grønn, men det hender at den har hvite eller oransje/gule flekker, og de to fargene betyr noe helt annet.
Hvis vannmelonen har hvite flekker, er det et tegn på at den er helt smakløs, mens oransje/gule flekker er tegn på at den har en deilig og fyldig smak.
Men ikke forveksle de oransje/gule flekkene med de brunlige "trådene" som ofte finnes på utsiden av en vannmelon.
Disse "trådene" kan - avhengig av størrelse - være tegn på at vannmelonen enten er søt eller blid i smaken.
Hvis du vil ha en søt vannmelon, bør du gå for meloner med lange "tråder".
På samme måte bør man gå for en sfærisk vannmelon, da disse ofte er søte i smak, mens ovalformede meloner ofte har en mer vannaktig og blid smak.
I tillegg er det selvfølgelig viktig å få tak i en melon som er moden hvis du vil spise den nå, eller en melon som er umoden hvis den må lagres litt.
Melonens modenhet kan ses på stilken, siden en grønn stilk er lik en umodig melon, mens en brunaktig stilk er lik en moden melon.
Imidlertid bør man være oppmerksom på at en veldig brun stamme kan være et tegn på at melonen er overmoden.