Spar potetvannet: 3 ting i hus og hage du kan bruke det til

14/04/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Det kan virkelig gjøre mange oppgaver rundt hjemmet enklere!

I hjertet av det norske kulinariske universet troner poteten som en allsidig og høyt verdsatt ingrediens.

Dens utbredte popularitet og næringsrike profil gjør den til en sentral ingrediens i en rekke oppskrifter, og tilbyr viktig mineralinnhold som kalium, magnesium og jern, samt et vell av vitaminer, spesielt en betydelig dose vitamin C.

Etter bidraget fra poteter på kjøkkenet oppstår imidlertid et hyppig spørsmål: Hva bør gjøres med det gjenværende kokevannet?

Mange tømmer det rett og slett ut, men det viser seg at dette kokende vannet har en «fri eliksir» med egenskaper som gjør det til en verdifull alliert i husarbeid.

Gull verdt i hagen

For de med grønne fingre er det avkjølte vannet fra kokte poteter intet mindre enn et universalmiddel.

Den fungerer som en effektiv, organisk ugrasbekjemper så vel som en naturlig gjødsel, og etablerer den som en uvurderlig ressurs for de som foretrekker å dyrke hagene sine uten kjemikalier.

Regelmessig bruk av dette vannet til vanning kan vise klare forbedringer på bare én måned.

Glitrende rent gulv

Innenfor husets fire vegger kan dette stivelsesholdige vannet gjenopplive kjedelige fliser.

Ved ganske enkelt å tilsette lunkent potetkokende vann til moppevannet ditt, kan du skape en glans som gjør flisene blendende rene.

La det stå på flisene i ti minutter, skyll med kaldt vann, og opplev dette lille vidunderet selv.

Perfekt for sølvtøy

Sist, men absolutt ikke minst, kan sølvtøyet ditt ha fordel av en skånsom, men effektiv rengjøring med en klut fuktet i potetvann.

Denne tilnærmingen lover å gjenopprette sølvtøy til sin opprinnelige glans uten å ty til sterke kjemikalier.

Så neste gang du koker poteter, tenk deg om to ganger før du heller ut vannet – det kan vise seg å være nyttigere enn du tror!

Kilde:  Linternaute

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.