Spis 2 egg om dagen: Dette vil skje med kroppen din

23/04/2024 19:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Spis to egg om dagen.

Egg har etter hvert blitt et fast innslag i alle kjøleskap over hele landet.

Og du forstår det når du setter tennene i det.

Men egg er ikke bare en velsmakende del av frokosten, da de også er en kilde til verdifulle næringsstoffer som kan gi betydelige helsemessige fordeler når de konsumeres regelmessig.

Og ifølge den nyeste forskningen er det mange grunner til å inkludere to egg daglig i kostholdet ditt.

Dette er hva polske medier pysznosci.pl.

Det kan ikke bare forbedre hjernens funksjon, men også beskytte synet ditt og til og med hjelpe med vekttap.

En av de mest overraskende funnene er påvirkning av egg på hjernens ytelse.

Egg er rike på kolin, noe som er viktig for hjernens utvikling og funksjon. Forskning publisert i 'Neurobiology of Learning and Memory' har vist at personer som spiste to egg daglig over en periode på fire uker, opplevde forbedrede hukommelses- og konsentrasjonsevner.

Men det stopper ikke her.

Egg tilbyr også potente antioksidanter som lutein og zeaxanthin, som er kjent for sin beskyttende effekt på øynene. Disse stoffene er konsentrert i øyets makulae, ansvarlig for skarp sentralsyn og nødvendig for aktiviteter som lesing og kjøring. En studie publisert i Archives of Ophthalmology fant at daglig inntak av to egg kunne redusere risikoen for aldersrelatert makuladegenerasjon med opptil 44 prosent.

Og i tillegg til fordeler for hjernen og øynene, kan egg også bidra til vektkontroll. Egg er en utmerket kilde til protein og sunt fett som fremmer metthetsfølelse. Forskning viser at folk som starter dagen med egg generelt bruker færre kalorier i løpet av dagen, sammenlignet med de som velger karbohydrattunge alternativer som frokostblandinger.

Til slutt er det verdt å merke seg eggets rolle i forebygging av sykdommer. De er rike på vitaminer og mineraler som styrker kroppens forsvar og bidrar til å forhindre kroniske lidelser, inkludert hjertesykdom og visse typer kreft.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.