Forside LIVSSTIL Stekte egg smaker godt – men med dette trikset smaker...

Stekte egg smaker godt – men med dette trikset smaker de himmelsk

Enkle grep gir stor smaksforskjell. Og nei, det handler ikke om salt, pepper eller ost.

Akkurat nå leser andre

Ingenting er bedre enn lyden av egg som freser i panna en tidlig morgen. Den deilige duften lover en god start på dagen – enkel, trygg og alltid velkommen.

På den finske nettsiden Next Level Padel deles det nå et smart triks som gjør at stekte egg smaker mye bedre – uten at du trenger fancy utstyr eller spesialkrydder.

Det hele handler om å bruke to enkle ingredienser som tar frokosten til neste nivå.

Les også

Ikke salt, ikke spisskummen – men olivenolje og urter
Ifølge matprofilen Emma Laperruque er det extra virgin olivenolje og aromatiske urter som er nøkkelen.

Når urtene freser i den varme oljen, frigjøres smakene som eggene suger til seg. Resultatet? En helt ny dybde i smaken og en luksuriøs følelse – uten noe stress.

Og du trenger ikke holde deg til én type urt. Prøv deg frem med salvie, oregano, dill, timian eller gressløk. Poenget er å finne din egen favorittkombinasjon, og det gjør frokosten både variert og overraskende god.

Slik steker du egg med maks smak
Start med å varme opp en liten panne på høy varme. Ha i extra virgin olivenolje og vent til den glinser. Så tilsetter du urtene du liker og lar dem frese kort.

Deretter skrur du ned varmen og knekk egget i panna. La det steke rolig i urteoljen – nå har du et egg som både lukter og smaker himmelsk.

Bonus: Et tynt lag hvetemel i panna før du legger i egget, gjør at det ikke setter seg fast. Enkelt, rent og null stress!

Neste nivå egg-frokost
Det skal ikke mye til for å løfte en helt vanlig hverdagsrett til noe skikkelig digg.

Neste gang du har lyst på stekt egg – test olivenolje og urter. Det er et lite triks med stor effekt, og kanskje starter du dagen med et smil større enn egget ditt.

Les også

Ads by MGDK