Stekte egg smaker godt – men med dette trikset smaker de himmelsk

20/06/2025 22:02

Martine

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Enkle grep gir stor smaksforskjell. Og nei, det handler ikke om salt, pepper eller ost.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Ingenting er bedre enn lyden av egg som freser i panna en tidlig morgen. Den deilige duften lover en god start på dagen – enkel, trygg og alltid velkommen.

På den finske nettsiden Next Level Padel deles det nå et smart triks som gjør at stekte egg smaker mye bedre – uten at du trenger fancy utstyr eller spesialkrydder.

Det hele handler om å bruke to enkle ingredienser som tar frokosten til neste nivå.

Ikke salt, ikke spisskummen – men olivenolje og urter
Ifølge matprofilen Emma Laperruque er det extra virgin olivenolje og aromatiske urter som er nøkkelen.

Når urtene freser i den varme oljen, frigjøres smakene som eggene suger til seg. Resultatet? En helt ny dybde i smaken og en luksuriøs følelse – uten noe stress.

Og du trenger ikke holde deg til én type urt. Prøv deg frem med salvie, oregano, dill, timian eller gressløk. Poenget er å finne din egen favorittkombinasjon, og det gjør frokosten både variert og overraskende god.

Slik steker du egg med maks smak
Start med å varme opp en liten panne på høy varme. Ha i extra virgin olivenolje og vent til den glinser. Så tilsetter du urtene du liker og lar dem frese kort.

Deretter skrur du ned varmen og knekk egget i panna. La det steke rolig i urteoljen – nå har du et egg som både lukter og smaker himmelsk.

Bonus: Et tynt lag hvetemel i panna før du legger i egget, gjør at det ikke setter seg fast. Enkelt, rent og null stress!

Neste nivå egg-frokost
Det skal ikke mye til for å løfte en helt vanlig hverdagsrett til noe skikkelig digg.

Neste gang du har lyst på stekt egg – test olivenolje og urter. Det er et lite triks med stor effekt, og kanskje starter du dagen med et smil større enn egget ditt.