Store mengder hår og 5 andre ting du ikke bør støvsuge

16/03/2024 17:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det kan ødelegge støvsugeren din!

Oppfinnelsen av støvsugeren har mildt sagt forandret livene våre.

Jada, de første var så store at de ble dratt fra hus til hus av hester (sant, det er fotodokumentasjon av det!), Men over tid har det blitt et fast innslag i stort sett alle hjem.

Men selv om det virker fristende å fjerne noe ved å bare kjøre munningen av vakuumslangen over et skittent område av hjemmet, er det ikke alt maskinen din er begeistret for å samle.

Faktisk er det noen ting som direkte kan ødelegge din dyre maskin!

Glass

Denne er kanskje ikke så overraskende, spesielt hvis støvsugeren bruker støvsugerposer.

Men de færreste vet at det ikke bare er risikoen for smuss i hele maskinen som er grunnen til at du aldri bør støvsuge glass.

De små, skarpe bitene kan sette seg i maskineriet, og hvis du har en poseløs støvsuger, kan glassbitene fortsatt ødelegge beholderen fra innsiden - i hvert fall over tid.

Store mengder hår

Vi faller alle sammen (noen mer enn andre...), og det er umulig å helt unngå å få små mengder hår med oss når vi støvsuger hjemme.

Men når det gjelder større mengder hår, vil du gjøre det bra å fjerne dem på en annen hvis.

Spesielt langt hår kan bli sammenfiltret i børstene på maskinen og kan skape en plugg i enten maskinen eller slangen.

Det er lurt å fjerne håret med en kost først, slik at de største mengdene fjernes fra området før du kjører det over med støvsugeren.

Alt som fester seg

Du vil etter hvert samle en ganske betydelig mengde støv i støvsugeren, og hvis det er to ting som ikke er en god kombinasjon, så er det lim og støv.

Limet kan samle støvet og forhindre at maskinen fungerer optimalt, for eksempel ved å lage plugger.

Hvis det klebrige materialet er organisk, kan det til og med føre til at grå mugg begynner å vises i enten posen eller maskinen.

Virkelig fint støv

Denne er litt vanskelig, da det er nettopp støv vi ønsker å bli kvitt når vi støvsuger.

Men når det gjelder støv fra for eksempel eller kaffegrut, er det best å fjerne det med noe annet enn støvsugeren.

Når støvet er så fint, kan det føre til at motoren i støvsugeren brenner ned, og hvis det går helt galt, kan det faktisk sendes tilbake i luften mens du bruker støvsugeren.

Jord

Det er sannsynligvis ikke nødvendig å si at du ikke skal støvsuge noe vått. Men det er fortsatt mange som ikke vet at jord også er en no-go - selv om den er tørr.

Hvis du prøver å få den opp gjennom støvsugerslangen, kan den risikere å bli presset dypere inn i teppet og etterlate en varig flekk.

I tillegg er det også en risiko for at jodet kan begynne å lukte og utvikle mugg i maskinen - selv om det virker beintørt.

Ledninger

Ok, sannsynligvis er det få som faktisk prøver å støvsuge en ledning inn i maskinen - men du bør også holde deg unna å støvsuge over ledninger.

Ingenting skjer ved å gjøre det en eller to ganger, men ettersom ledningen blir utsatt for slag og trykk fra støvsugeren, kan det føre til at den ytre legeringen går i stykker og utsetter de virkelige ledningene som kan forårsake støt.

Og ja, dette gjelder også støvsugerens ledning.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.