Studien konkluderer: Disse egenskapene har du arvet fra denne forelderen

25/04/2024 07:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Forbered deg på å se på dine slektninger helt annerledes etter å ha lest dette!

"Du ser ut som din far" eller "du har din mors øyne" er noe mange har hørt før.

Det er også at man sammenlignes med sine foreldre, og at visse egenskaper og uttrykk kan dekodes til å komme fra bare én forelder.

Hvorfor ser vi ut som foreldrene våre?

Fra våre øyne og neser til håret vårt og til og med vår oppførsel, kommer det gjennom våre gener.

Disse små informasjonspakkene bærer koder som kan koble oss til vårt opphav, helt tilbake til vår tippoldemor. Men gener har også kontroll over andre, mer overraskende egenskaper som du kanskje aldri hadde forestilt deg kunne være arvelig.

Forbered deg på å se på dine slektninger helt annerledes etter å ha lest dette!

Ifølge Investing.com kommer blant annet disse tingene fra denne forelderen

1. Kjønnet ditt

Arvet fra: Pappa

Kjønnet bestemmes utelukkende av faren. Dette skjer allerede i nyfødtperioden inne i mors livmor.

2. Sovestilen din

Arvet fra: Pappa

Hvis foreldrene dine noen gang har kritisert søvnvanene dine, har du nå et vitenskapelig argument: Søvnadferden din kan være genetisk arvet fra faren din. Dette inkluderer ikke bare søvnkvalitet og lengde, men også sovestillingen din og ansiktsuttrykkene du har mens du sover. Selv om denne innsikten er vitenskapelig underbygget, kan vi ikke garantere at den vil sikre deg seier i en samtale med foreldrene dine!

3. Skjeve tenner

Arvet fra: Mamma

Mange tror kanskje at den vedvarende tannpine og følsomhet som hindrer dem i å nyte sin favoritt iskrem er bare uheldige tilfeldigheter. Men faktisk spiller gener en viktig rolle i helsen til tennene dine, spesielt genene du arvet fra moren din.

Det kan være en god idé å sammenligne ditt sett med tenner med din mors. Du vil sannsynligvis oppdage at du deler lignende tannproblemer, kanskje til og med identiske. For eksempel, hvis du sliter med skjeve tenner, er sjansen stor for at moren din gjorde det også, og kanskje til og med fikk dem fikset med tannregulering som tenåring!

4. Måten du nyser

Arvet fra: Mamma og pappa

Nysing, en vanlig refleks, er noe de fleste av oss sjelden tenker på lenger enn et sekund før det skjer. Men det kan overraske deg å høre at nysing ikke er så tilfeldig som du kanskje tror - faktisk er det ofte genetisk bestemt!

Måten du nyser på – lyden, styrken og til og med frekvensen – kan i stor grad bestemmes av genene du arvet fra foreldrene dine. Du har sikkert allerede lagt merke til at nysene dine ser ut som en av foreldrene dine, selv om du kanskje ikke har tenkt på det før. Neste gang du og foreldrene dine nyser, prøv å legge merke til likhetene.

5. Din evne til å gå ned i vekt
Arvet fra: Bestemor

Sliter du med vekttap til tross for strenge dietter og regelmessig mosjon, men ser ikke resultatene du håpet på? Årsaken kan være mer sammensatt enn bare kosthold og treningsvaner. Faktisk kan det også være forårsaket av genetiske faktorer arvet fra besteforeldrene dine.

6. Latteren din
Arvet fra: Mamma

Latterlinjer reflekterer glede og lykke i livet ditt og blir som et varig smil i ansiktet ditt. Men hvis du ikke er en fan av disse linjene, viser forskning at du kanskje kan takke moren din for dem.

Selv om miljø og livsstil spiller en rolle, påvirker genene fra moren din også hvordan huden din eldes, inkludert utviklingen av latterlinjer.

7. Formen og fylden på leppene dine
Arvet fra: Pappa

I en tid da leppefillere og kosmetiske behandlinger radikalt endrer mange menneskers lepper, kan det være sjelden å føle seg fornøyd med dine naturlige lepper. Hvis du er en av de få som er glad i formen og størrelsen på leppene dine uten ønske om forandring, kan du takke din fars gener for denne naturlige egenskapen.

8. Hårfestet ditt

Arvet fra: Mamma

Så hvis du har en hårfeste som du liker og som utfyller ansiktet ditt perfekt, er sjansen stor for at du fikk det fra moren din og har henne å takke for det! Hun må ha hatt en lignende hårfeste da hun var på din alder, så dette er din oppfatning av å få de gamle fotografiene fra taket og kartlegge en nostalgisk vei for moren din.

9. "Rumpe" haka di

Arvet fra: Pappa

Hvis du lurer på hvor hakespalten din kom fra, kan svaret ofte finnes ved å se på faren din. En hakespalte, som er en markert innsnevring eller depresjon midt på haken, er faktisk en egenskap som kan overføres fra far til barn.

Denne egenskapen anses i mange kulturer for å være et tegn på maskulin sjarm. Mens noen kan vurdere kosmetisk kirurgi for å skape eller forsterke en hakespalte, er det for mange en naturlig arvelig egenskap bestemt av fars gener. Så hvis du har en særegen hakespalte, vet du nå at faren din sannsynligvis spilte en stor rolle i dette!

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.