For mange begynner ikke dagen ordentlig før kaffemaskinen har laget sin siste dampende lyd. Kaffe er mer enn bare en morgenrutine – det er en livline.
Men visste du at den kan gjøres enda bedre med en teskje kakao? Jepp, vi snakker om en liten magisk oppgradering som ikke bare gjør smaken rundere, men som også gjør noe godt for både humøret og hjernen.
Dette skriver Express ifølge Kuchnia.
Den noe uventede kombinasjonen har fått oppmerksomhet på TikTok, der legen Karan Rajan og ernæringsfysiologen Corey Rodriguez kjemper for det de kaller matsynergi – når to ingredienser sammen blir sterkere enn hver for seg.
Og kakao og kaffe er visstnok den perfekte kombinasjonen til morgenkoppen.
Koffeinet fra kaffen og teobrominet fra kakaoen danner sammen en cocktail som øker både oppmerksomhet og mental årvåkenhet. Det er litt som å skru på både motoren og turboen – uten at det føles som om du har drukket tre energidrikker på rad.
Typen kakao spiller en rolle
Men det er forskjell på kakao og rå kakao. Råversjonen, som du finner i helsekostbutikker, er mindre bearbeidet og derfor fullpakket med flere næringsstoffer – og en dypere, mer kompleks smak.
Vanlig kakaopulver fra supermarkedet fungerer også, men det kan inneholde tilsetningsstoffer og er ikke like kraftig.
Rå kakao er nesten en supermat i seg selv. Den er rik på antioksidanter, som bidrar til å redusere betennelse, forbedre blodstrømmen og styrke hjernens helse. Det har også vist seg å regulere blodsukkeret og øke det gode kolesterolet – og ja, det kan også hjelpe på humøret.
Så neste gang du lager din vanlige kopp kaffe, prøv å strø over en teskje rå kakao. Hjernen din (og smaksløkene) vil takke deg. Det er ikke rakettvitenskap – det er bare god, gammeldags smart morgenlogikk i koppform.