Sykepleiere ønsker å fortelle deg dette - de kan bare ikke

09/09/2020 13:40

Emma

Livsstil
En sykepleier tar bladet fra munnen og forteller en sannhet eller to om emnet.

De vil være der for deg når du trenger det. Med positiv holdning og noen beroligende hender. Men sykepleiere er også mennesker. Og de ville fortelle deg en sannhet eller to om jobben - hvis de bare kunne.

Et innlegg om sykepleiere, som i skrivende stund er under 24 timer gammel, gjør nå sosiale medier glød.

I fem avsnitt er det ærlig fortalt hvordan det er å bære den hvite frakken. Det er Alexandra Scheinfeld - en sykepleier fra Philadelphia - som står bak stillingen.

1. Vi gråter for deg

- Sykepleiere kan virke som de har kontroll over alt når de jobber hardt for å ta vare på deg. Men sannheten er - spesielt etter et spesielt tøft skifte - at vi gråter som pisket opp smerten du og din familie blir utsatt for. Noen ganger er presset på å måtte ta vare på deg mens du er kritisk syk, ikke bare mentalt - men også fysisk hardt, står det.

Alexandra Scheinfeld påpeker at kolleger noen ganger bruker opptil 12 timer om gangen på å få utstyr, løpe for medisiner, gjennomføre tester og til og med bare holde pasientenes hender.

2. Vennligst bruk skuldrene våre til å gråte på. men...

Forfatteren mener også at pasientene kan være svært uhøflige.

- Vi jobber ræva ut av buksene våre for å sikre sikker og effektiv behandling for deg og de andre pasientene. Vi forstår at du har forferdelige smerter, og det siste vi ønsker er å la deg vente på medisiner. Men det du ikke vet er at da du ringte klokken for 20 minutter siden, sto vi med hendene begravd med en pasient som hadde gjort i sengen. Da vi endelig kom til sengen din med den etterlengtede medisinen, angrepene dine på oss om våre ferdigheter som sykepleiere og din påstand om at vi ikke ser etter at du var helt feilplassert, skriver hun.

Alexandra Scheinfeld skriver videre at det rett og slett er for travelt å bruke så mye tid på pasienter som omsorgspersonene ønsker.

3. Ingen ønsker mer enn oss at dråpet legges riktig første gang

Behandling av pasienter kan også være et vanskelig spill.

Tro meg. Når jeg får beskjed om å dryppe på en seks dager gammel baby, er det aldri min plan å stikke barnet ditt flere ganger, begynner Alexandra Scheinfeld.

Hun sier det kan være en vanskelig opplevelse å få det galt.

Jeg ber om at jeg kan gjøre det så raskt og smertefritt som mulig. Få det over med slik at vi alle kan komme videre med målet om å gjøre babyen sunn. Når vi bommer og må stikke igjen, tar ingen det hardere enn oss. Selvtilliten vår får et slag, og vi føler oss slått. Når det lykkes på første forsøk, er det en triumf, forklarer hun.

4. Vi ofrer oss selv for dere

Og sykepleiere må legge til side sine egne behov. Alexandra Scheinfeld skriver at hun ofte må bli i flere timer fordi pasientene kommer først.

- Vi stopper lunsjpauser for å forsikre oss om at dryppet ditt endres slik at du ikke får infeksjoner. Vi kysser våre barn farvel og forsikrer dem om at julenissen vil finne dem selv om de er med bestemor på julaften fordi mamma må jobbe. Vi gjør det - og mer - med glede. Selvfølgelig fortsetter hun å skrive.

5. Vi elsker deg

Å være sykepleier er ikke bare en jobb. Det er mye følelser i det, skriver Alexandra Scheinfeld i femte - og siste - avsnitt.

Ja, vi elsker deg. Du kan være irriterende til tider, men når det er vi som får ta vare på deg gjennom den vanskeligste tiden i livet ditt, gjør vi det av kjærlighet, påpeker hun.

Alexandra Scheinfeld skriver videre at det ikke er noen sum penger i verden som gjør det verdt å jobbe som sykepleier. Men når pasientene går ut døren godt, føles det som om hun har vunnet i lotto.

- Vi ser vår egen bestemor i den stridende kvinnen med demens. Vi ser våre egne venner i den middelaldrende mannen som lider av en degenerativ nervesykdom. Og vi ser oss selv i kvinnen som tappert bekjemper kreft. Det er det som skal til for at vi skal kjempe oss gjennom hver dag, avslutter hun.

Alexandra Scheinfelds blogginnlegg har blitt delt mer enn 150.000 ganger på Facebook på mindre enn 24 timer.