Ta med deg et håndkle i bilen – og legg det på denne plassen når du har parkert

14/03/2024 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Det er spesielt aktuelt nå som vi går mot varmere dager.

Mange bilister i Sør-Europa, og nå også i andre deler av verden, bruker denne metoden for å ta vare på kjøretøyene sine. Det er noe du sikkert har lagt merke til under dine reiser til varmere strøk.

Det handler ikke bare om bilens lakk eller potensielle motorproblemer, men også om overflaten på instrumentpanelet. Med dette enkle rådet slipper du å bekymre deg for innvendige skader på bilen, selv når sommervarmen er på topp.

Overlevelses-håndkleet

Hovedformålet med et håndkle i bilen er å beskytte dashbordet. Selv om det kan virke enkelt, kan solens stråler og varme faktisk skade bilens interiør.

Denne praksisen er spesielt utbredt i Italia og Hellas, men nå tar til og med sjåfører fra de nordlige regionene den i bruk. Det kan virke rart og noen kan synes det er ubehagelig å ha et håndkle over panelet, men det er en effektiv metode. Det er en mye rimeligere løsning enn spesialdesignede deksler fra bilbutikker.

Håndkleet kan også vise seg nyttig om sommeren for å tørke svette fra pannen. Om sommeren kan bilen bli ekstremt varm, og instrumentpanelet er spesielt utsatt for den intense varmen som kan forårsake skader over tid. Du har utvilsomt opplevd å sette deg inn i en bil som føles som en badstue.

Konsekvenser av kontinuerlig varme

Når temperaturen stiger, kan materialet i instrumentpanelet begynne å stivne, krympe og kanskje til og med sprekke noen steder. Den kan også bøye seg eller løsne fra overflaten. Det ser dårlig ut og reparasjon er dyrt.

Ved å bruke noe så enkelt som et håndkle kan du forhindre det meste av dette. I mange varme land bruker folk papp eller et stykke aluminiumsfolie som et alternativ.

Den kan plasseres direkte på frontruten for å dempe eller reflektere sollys. Dette har du sikkert også lagt merke til i mer sørlige land, hvor man ofte ser biler dekket av papp innvendig.

Denne enkle metoden kan forlenge levetiden til bilens interiør og dermed også bilens verdi.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.