Tanja lager hjemmelagde hermetiske poteter: Kan holde seg i flere år

20/03/2024 06:00

Sofie

Livsstil
Foto: YouTube
I en tid med usikkerhet er det et smart triks å vite.

Tradisjonelt har poteter vært en sterk aktør på middagsbordet, kjent for sin allsidighet og næringsinnhold.

YouTube-kanalen My Kitchen Tanja har presentert en innovativ metode for å tilberede poteter på en måte som ikke bare sparer tid i det lange løp, men også forlenger holdbarheten til grønnsaken med, ifølge henne, opptil fem år.

Tanjas metode går ut på å rense, skrelle og salte potetene. Deretter legges de i glasskrukker med kaldt vann, hvorpå hun tørker glasset før lokket settes på.

Fyll dem så i en panne med kaldt vann. Gryten kokes opp ved 120 grader i 40 minutter. Resultatet? Poteter klare til middag, som kan spises umiddelbart eller oppbevares i skapet med en fantastisk holdbarhet.

Denne oppdagelsen har potensial til å endre spillereglene for mange som setter pris på allsidigheten til poteter, men som sjelden finner tid til å lage dem fra bunnen av.

Ifølge Tanja kan potetene etter avkjøling og oppbevaring brukes som om de var nykokte. Dette åpner for en rekke muligheter, fra raske kveldsmåltider til ingredienser i flere andre retter som potetsalat eller potetgryteretter.

Det interessante med Tanjas metode er ikke bare den imponerende holdbarheten, men også hvordan den bevarer smaken og teksturen til potetene, og gjør dem klare til å varmes opp og serveres med minimal innsats.

For de mange som leter etter måter å gjøre matlagingen enklere på, fremstår Tanjas hermetiske poteter som en potensiell game-changer, og lover smakfulle og enkle løsninger gjemt i spiskammeret.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.