Tannlege advarer: På disse 3 tidspunktene bør du ikke pusse tennene

02/06/2024 07:00

Emma

Livsstil
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
Vi vet alle at tennene våre trenger en rengjøring to ganger om dagen. Det er veldig enkelt - to minutter hver morgen og kveld. Noen ganger kan det imidlertid være lurt å holde tannbørsten vekk.

Dr. Shaadi Manouchehri, en tannlege basert i London, har advart folk om at det er tre spesifikke tider når du aldri bør pusse tennene, da det vil gjøre mer skade enn godt.

Men Dr. Manouchehri fortalte sine nesten 19 000 Instagram-følgere i et innlegg på kontoen sin, @dr.shaadi.manouchehri, at de måtte motstå trangen til å friske opp munnen i tre spesifikke situasjoner.

Hun deler jevnlig tips om munnhygiene med brukere av sosiale medier, og mange blir ofte overrasket over avsløringene hennes - og denne er ikke annerledes.

De 3 gangene du ikke bør pusse tennene

I en kort video beskriver kandidaten fra London School of Medicine and Dentistry tre individuelle anledninger før han forklarer årsakene til at du aldri bør involvere tannbørsten.

Dr. Manouchehri forklarte: "Du bør aldri pusse tennene rett etter at du kaster opp. Innholdet i magen er ekstremt surt og munnen er i en veldig sur tilstand, så hvis du børster rett etter, sliter du bokstavelig talt ned emaljen din."

Mens du pusser tennene rett etterpå, er kanskje den mest effektive måten å prøve å skylle bort den forferdelige følelsen av å være syk, å pusse tennene rett etterpå er alle de dårlige tingene i hver krik og krok.

Tannlegen fortsatte: "Du bør aldri børste rett etter frokost. Dette er når du nettopp har spist og munnen din er i en veldig sur tilstand, så hvis du pusser tennene, gnir du den syren på tannen, som er et mineral, og det kan bryte den ned."

Hun hevdet også at det er uaktuelt å pusse tennene hvis du nettopp har spist mye godteri: "Ikke puss tennene når du nettopp har spist godteri, vent minst 60 minutter."

Og hun fortsatte: "Dette er fordi når du nettopp har spist godteri, blir det fordøyd i munnen din til en syre som kommer til å bli gnidd på tennene dine og ødelegge emaljen."