Tannlege påpeker feil mange gjør på farten: Det gjør tennene gule over tid

26/05/2024 07:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Over tid blir det tennene gule.

Gule tenner er et vanlig problem for mange, og selv om regelmessig børsting er innpodet i oss fra en tidlig alder, er det ikke alltid nok til å unngå misfarging.

Mange tror at to daglige børsting med tannkrem av høy kvalitet er nok til å holde tennene hvite.

Men som den britiske tannlegen Dr. Ferakh Hamid påpeker for Gazzetta, er det ikke alltid så enkelt.

Hun bemerker at måten folk pusser tennene på, spiller en avgjørende rolle for helsen og utseendet til tennene.

En av de vanligste misforståelsene er at børsting uten vann eller rett etter inntak av sur mat kan hjelpe.

Dr. Hamid klargjør, "Børsting tennene på bestemte måter, for eksempel uten vann eller rett etter å ha spist sure matvarer, kan faktisk få dem til å se mindre hvite ut over tid."

Hun forklarer at tørrbørsting, til tross for at det kan være nyttig for å fjerne overflateflekker, ikke gir optimal tannrengjøring. – Tørrbørsting kan fungere godt for å fjerne overflateflekker. Men uten vann sprer ikke tannkremen seg godt, sier hun og understreker viktigheten av ikke bare å bruke tannkrem, men også fukte busten på tannbørsten.

Dr. Hamid legger til at fuktighetsgivende bust gjør dem mykere, noe som gjør børsting mer skånsom på tannkjøtt og tenner. En annen feil som folk ofte gjør er å pusse tennene for tidlig etter å ha spist sur mat eller drikke.

Syrene kan svekke emaljen, som er det ytterste laget av tannen, og dermed gjøre tennene mer utsatt for skader når de pusser tennene rett etterpå.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.