Tannlegen avslører: Denne enkle feilen når du pusser tennene kan føre til gule tenner

14/05/2024 12:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En tannlege har nylig fremhevet hvordan en vanlig feil ved tannpuss kan føre til at tennene blir gule.

Det er en enkel feil som mange ofte ikke tenker på.

Dr. Ferakh Hamid fra Aesthetique Dental Care forklarer at mange mennesker ikke fukter tannbørsten før bruk, noe som kan redusere effektiviteten av børsting.

"For at tannkremen skal spre seg jevnt over alle tennene og gjøre pussen mer effektiv, er det lurt å fukte tannbørsten før du begynner å pusse," sa Dr. Hamid i et intervju med Mirror.

Han påpeker at dette også gjør børsting skånsomt mot tannkjøttet og tennene, og bidrar til å unngå irritasjon eller skade.

Dr. Hamid advarer også om farene ved å pusse tennene umiddelbart etter å ha spist sur mat.

"Å pusse tennene for raskt etter å ha spist sur mat kan bryte ned emaljen, avsløre det gulere laget under og få tennene til å se mer gule ut," forklarte han til Bristol Live.

Han råder til å vente en stund etter å ha spist sur mat før du pusser tennene, for å beskytte emaljen og unngå misfarging.

I tillegg understreker han viktigheten av god munnhygiene.

"Å opprettholde en regelmessig og skånsom pusserutine, besøke tannlegen regelmessig og bruke produkter som antimikrobiell munnvann eller tannkrem er avgjørende for å bekjempe bakterier og opprettholde en sunn munn og frisk pust," la han til.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.