Tilgjengelig i de fleste kjøkken: Nå advarer leger om dødsfare

13/05/2023 12:50

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ny studie viser at den populære maten kan være dødelig.

Soyasaus er en populær ingrediens i mange forskjellige kjøkken rundt om i verden.

Men ifølge en artikkel fra LADbible kan det også være farlig hvis det konsumeres i store mengder.

En mann fra Virginia drakk en halv liter soyasaus på bare to timer, noe som førte til hjertestans og tap av bevissthet. Legene beskrev saken i Journal of Emergency Medicine, og forklarte hvordan mannen hadde konsumert mer enn seks ganger den anbefalte daglige mengden salt på bare to timer.

For å forstå hvorfor for mye salt kan være farlig, er det viktig å vite at salt er en viktig del av kostholdet vårt, men bare i moderasjon. Forbruker for mye salt kan øke blodtrykket og øke risikoen for hjertesykdom og hjerneslag. Det er derfor viktig å begrense saltinntaket og tenke på hvor mye salt du får i deg.

Soyasaus kan inneholde opptil 1,6 gram salt per teskje, og det kan være vanskelig å vite hvor mye salt du får i deg når du bruker soyasaus i matlaging. Det er ofte ingen informasjon om innholdet av salt på flasken, og det kan derfor være vanskelig å beregne hvor mye salt du bruker.

For å unngå å konsumere for mye salt, bør du være oppmerksom på mengden salt i de forskjellige ingrediensene du bruker i matlagingen. Det er også en god idé å lese etikettene på matvarer for å se hvor mye salt de inneholder.

Selv om soyasaus kan være farlig hvis den konsumeres i store mengder, er den fortsatt en viktig og velsmakende ingrediens i mange retter rundt om i verden. Det er viktig å bruke det klokt og i moderasjon for å unngå helserisiko.

I tillegg er det også viktig å påpeke at saltinntaket ikke bare kommer fra soyasaus, men også fra andre matvarer, som ferdigmat og snacks. Disse matvarene kan ofte inneholde store mengder salt, så det kan være en god idé å begrense inntaket av disse matvarene.

Generelt er det viktig å tenke på hva du spiser og hvor mye salt det inneholder. Hvis du er usikker på saltinntaket ditt, snakk med legen din eller diettisten for veiledning om hvordan du begrenser saltinntaket og unngår helserisiko.