Tilsett bare noen få dråper av dette i det kokende vannet ditt – se magien skje

02/03/2024 18:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med bare noen få dråper kan du se magien skje.

Å skrelle skallet av kokte egg kan ofte virke som en prøvelse som setter både tålmodighet og finesse på prøve.

Hvem har vel ikke stått med et egg i hånden, frustrert over de små skallbitene som nekter å slippe taket og det hvite som sprekker og smuldrer under fingrene? Men en enkel, men genial løsning har vist seg å gjøre denne oppgaven til en lek: å tilsette noen dråper sitronsaft i det kokende vannet.

Denne metoden, som kan høres for godt ut til å være sann, støttes faktisk av vitenskapen bak eggkjemi.

Sitronsaften fungerer som en naturlig mykner for eggeskallet, noe som gjør det lettere å fjerne, nesten i ett stykke.

Dette lille trikset kan spare både tid og frustrasjon, og sørger for at egget forblir intakt og presentabelt for de som vil bruke det i salater eller som en del av en påskelunsj.

Dette er hva pysznosci.pl skriver.

Bortsett fra dette trikset, avslører artikkelen også den riktige metoden for å koke egg som mange kan overse. Start alltid med kaldt vann for å unngå termisk sjokk som kan føre til at eggene sprekker.

Ved å koke eggene på middels varme forhindrer du også at de banker mot hverandre og går i stykker. Og for de som streber etter det perfekt kokte egget, er timing av essensen. Fra bløtkokt til hardkokt varierer den ideelle tiden fra 5 til 10 minutter, avhengig av ønsket konsistens.

Interessant nok kan for lang koking føre til en uønsket kjemisk reaksjon som gjør eggeplommen grønn. Dette fenomenet, som er forårsaket av en reaksjon mellom svovel i hviten og jern i eggeplommen, er et tydelig tegn på overkoking.

Selv om det ikke påvirker smaken eller sikkerheten til egget, er det et visuelt signal mange foretrekker å unngå.

Så neste gang du står overfor oppgaven med å koke egg, husk disse tipsene og triksene. Noen dråper sitronsaft kan være forskjellen mellom frustrasjon og feiring når det kommer til det perfekte kokte egget.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.