Tilsett litt av dette i vannet: Vinduene dine vil skinne i flere uker

21/05/2024 22:45

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Mange har allerede midlet hjemme.

For mange kan vindusvask føles som en slitsom og tidkrevende oppgave, spesielt når resultatet ikke er perfekt med striper som tar motet fra selv den ivrigste vaskeentusiast.

Men et enkelt og innovativt triks kan gjøre denne oppgaven betraktelig enklere og la vinduene dine skinnende rene.

Etter en lang vinter, når vinduene har samlet støv og skitt, blir behovet for en grundig rengjøring tydelig, spesielt når de første solstrålene avslører de uunngåelige stripene. Men før du strekker deg etter bøtta og svampen, er det lurt å ta en titt på værmeldingen.

Timing er avgjørende, og den ideelle tiden for vindusvask er en varm, lett overskyet ettermiddag. For mye sollys kan føre til hurtigtørkende vann og nye striper, mens vind og regn er åpenbare faktorer å unngå.

En velprøvd metode for å sikre at vinduene dine holder seg rene lenger innebærer bruk av glyserin. Ved å tilsette en spiseskje glyserin i vannet skapes et beskyttende lag på overflaten av vinduet som motvirker smuss og støv.

For de som ikke har glyserin for hånden, kan tøymykner eller sprinklervæske, som begge inneholder glyserin, fungere som et alternativ.

I tillegg er en hjemmelaget oppskrift på vindusviskervæske også verdt å vurdere. Denne oppskriften består av to glass varmt vann, et halvt glass spriteddik og noen dråper håndsåpe eller oppvaskmiddel.

Blandingen helles over i en sprayflaske og påføres direkte på vinduene, deretter tørkes av med en klut eller svamp og til slutt poleres med en mikrofiberklut for en skinnende og stripefri finish.

Så med disse tipsene i hånden kan vindusvask gå fra et fryktet ork til en tilfredsstillende aktivitet som etterlater vinduene dine skinnende rene og klare til å ønske sollyset velkommen inn i hjemmet.

Kilde: Kobieta

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.