Tørker du jeansen i tørketrommelen? Dette bør du vite

16/05/2024 20:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er noen ting du bør være oppmerksom på når du kaster jeansene i tørketrommelen.

Har du noen gang lurt på om du kan kaste jeansene dine i tørketrommelen? Du er ikke alene. Men ikke bekymre deg, her er noen tips om hvordan du tørker jeansene dine uten å skade dem.

Det skriver det tyske medie CHIP.

Det første du må ta hensyn til er hvilket materiale jeansene dine er laget av. Noen jeans er laget av ren bomull, mens andre inneholder en blanding av materialer som akryl eller polyester.

Hvis jeansene dine er laget av bomull, kan du trygt legge dem i tørketrommelen. Varmen fra tørketrommelen kan gjøre bomullsjeans myke og fjerne rynker.

Du bør imidlertid være forsiktig hvis dette er veldig tettsittende jeans, da de kan krympe litt etter flere turer i tørketrommelen.

For jeans som er laget av en blanding av materialer, spesielt syntetiske stoffer som polyester, er det bedre å la dem lufttørke. Syntetiske materialer kan bli skadet av varmen som genereres i en tørketrommel, noe som lett kan føre til slitasje og brudd.

I tillegg er det selvfølgelig viktig å sjekke vaskelappen på jeansen. Hvis tørketrommelsymbolet er krysset ut, bør du selvfølgelig ikke bruke en tørketrommel.

Husk dette rådet neste gang du har et par jeans og vurder å kaste dem i tørketrommelen. Jeansene dine varer lenger og opprettholder utseendet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.