Tørker du jeansene dine i tørketrommelen? Her er hva du bør vite

30/05/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er noen ting du bør være oppmerksom på når du kaster jeansen i tørketrommelen.

Har du noen gang lurt på om det er trygt å kaste jeansen i tørketrommelen? Du er ikke alene. Men frykt ikke, her er noen gode tips for å tørke jeansene uten at de blir skadet.

Dette rådet kommer fra det tyske mediet CHIP.

Det første trinnet er å ta hensyn til materialet jeansene dine er laget av. Noen jeans er laget utelukkende av bomull, mens andre inneholder en blanding av materialer som akryl eller polyester.

Hvis jeansene dine hovedsakelig er av bomull, er det trygt å legge dem i tørketrommelen. Varmen fra tørketrommelen kan myke bomullen og fjerne eventuelle bretter.

Du bør imidlertid være forsiktig hvis jeansen er veldig trang, da de kan krympe litt etter gjentatte turer i tørketrommelen.

For jeans som er laget av en blanding av materialer, spesielt syntetisk som polyester, er det bedre å la dem lufttørke. Syntetiske materialer kan bli skadet av varmen fra tørketrommelen, noe som kan føre til slitasje og eventuelt rifter i stoffet.

Det er også viktig å sjekke vaskeetiketten i jeansen. Hvis tørketrommelsymbolet er krysset ut, bør du unngå å bruke tørketrommelen.

Ha disse tipsene i bakhodet neste gang du står med et par jeans og tenker på å kaste dem i tørketrommelen. Jeansene dine vil vare lenger og beholde utseendet.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.