Trikset enhver BBQ-mester burde vite: Gni dette på grillen og INGEN mat vil brenne fast

06/04/2024 22:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Du har sannsynligvis den liggende rundt i kjøleskapet eller under vasken.

Våren er over oss, noe som for mange signaliserer starten på grillsesongen. Dette er tiden da den velduftende røyken fra grillen blir en vanlig del av den danske luften.

Men før du legger favorittpølsene dine eller de saftige rekene på grillen, er det en viktig forberedelse som ikke bør overses: rengjøring av grillen.

Og her viser det seg at en enkel kjøkkeningrediens kan være nøkkelen til en renere og sunnere grillopplevelse.

Det kjente problemet med grilling - de vanskelig å fjerne, forkullede restene fra tidligere grilling - har nå en overraskende løsning, takket være innsikt fra Bricia Lopez og Javier Cabral, forfattere av kokeboken "Asada", som feirer meksikansk grillkultur.

Deres hemmelige våpen? En løk.

Det skriver Bon Appétit.

Metoden er like enkel som den er genial. Varm først grillen til høy temperatur for å myke opp de harde, forkullede restene. Deretter tar du en halvert løk – gjerne en stor, billig hvitløk for å dekke mer overflate – og gnir den over grillristene med en stor gaffel.

Dette lille stykket "meksikansk oppfinnsomhet" bruker løkens naturlige syrer for å løse opp fett og brente rester, mens allicin, en kraftig antimikrobiell forbindelse i løken, sikrer grundig rengjøring.

Skulle det være ekstra gjenstridige rester, anbefaler Lopez og Cabral et ekstra triks: spray grillristene med sitronsaft eller hvit eddik før løkbehandling for å legge til ekstra rengjøringskraft. Denne metoden er ikke bare effektiv, men også tryggere enn å bruke tradisjonelle grillbørster, som kan etterlate små metallbørster på grillen - en risiko for både mat og spisesteder.

I tillegg til å gjøre grillen skinnende ren, har løkmetoden en annen fordel som enhver vert for grill vil sette pris på: Den etterlater en non-stick film på risten.

Lopez forklarer hvordan oljene fra løken skaper en barriere som hindrer maten i å feste seg til grillen.

"Så det er ikke bare rengjøring, men det skaper også en nonstick-overflate," sier Lopez.

Når du tenner på grillen neste gang, husk å ha løken klar – ikke bare til salaten, men også som din nye bestevenn til rengjøring av grillen. Med dette enkle trikset kan du sikre at grillen er klar for sommerens mange kulinariske eventyr, helt uten uønskede rester fra fjorårets grillsesong.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.