Unngå disse vanlige feilene: Slik vasker du håret riktig

12/05/2024 12:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er flere faktorer å vurdere når du vasker håret.

Hvem hadde trodd at noe så dagligdags som å vaske håret kunne være fullt av skjulte fallgruver?

Fra tøffe ingredienser i sjampoen til de små rutinene som kan gjøre mer skade enn nytte, er det på tide med en grundig gjennomgang av hvordan du bør vaske håret.

Dette melder det tyske mediet Chip.

Selv om hårvask er en fast del av manges hygienerutiner, er det lett å gå i feller som faktisk kan skade håret. Aggressive ingredienser som sinkpyrithion, ofte funnet i flasssjampoer, kan faktisk irritere huden mer enn de hjelper.

Bytt i stedet til produkter designet for sensitiv hud – disse er skånsommere.

En vanlig feil er også å vaske håret for ofte og bruke for mye sjampo. Dette kan tørke ut hodebunnen da det fjerner essensielle oljer og fett som beskytter mot tørrhet.

En liten mengde sjampo er nok, og det er viktig å fokusere hovedsakelig på hodebunnen, mens lengdene på håret kun trenger en liten mengde.

Husk at det er nok å vaske håret 2-3 ganger i uken.

Etter vask er det viktig å ikke la et håndkle ligge for lenge rundt håret og unngå overdreven bruk av varme ved styling. Å lufttørke håret er en god løsning, spesielt om sommeren.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.