Vær oppmerksom på dette når du klipper neglene

02/05/2024 18:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dette er hva du bør gjøre når du klipper neglene for å sikre helsen til neglene.

Neglepleie er en viktig del av personlig hygiene. Det handler ikke bare om estetikk, men også om å unngå helseproblemer som inngrodde negler og infeksjoner. 

Enten du klipper og pleier neglene hjemme eller bruker en neglesalong, er det viktig å holde dem godt trimmet og rene. Dette skriver det østerrikske mediet Heute.

Riktig utstyr er nøkkelen til effektiv neglepleie. Negleklippere og -filer må være både rene og skarpe for å unngå skader på neglene, noe som kan øke risikoen for infeksjoner. 

Lengden på neglene er også et punkt å ta hensyn til. For korte negler kan eksponere den sensitive huden under neglene, spesielt på tærne, noe som kan føre til smerter og øke risikoen for inngrodde negler. 

Det er viktig å klippe neglene til en lengde slik at de beskytter, men ikke begrenser, tuppen av fingrene eller tærne. Etter klipping, fil alltid neglene for å jevne ut skarpe kanter, som ellers kan sette seg fast i klær eller forårsake skade på andre måter. 

I tillegg må du også ta vare på neglebåndene. Skader på neglebåndene kan raskt føre til smerte, rødhet og hevelse og til slutt betennelse. Om nødvendig, skyv bare neglebåndene forsiktig tilbake. 

For å holde neglene sterke og sunne, er det viktig å holde dem hydrert. Etter stell bør du bruke en fuktighetskrem på både hender og føtter. 

Det er også viktig å desinfisere alt brukt verktøy etter endt neglepleie for å hindre spredning av eventuelle bakterier og sopp.

Ved å følge disse enkle retningslinjene kan du sikre at neglene dine både er sunne og ser bra ut.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.