Var du klar over det? 4 overraskende ting vaselin kan brukes til

04/05/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Den passer ikke bare for tørre lepper!

Vaselin er et allsidig og ikonisk produkt som har funnet veien inn i utallige hjem. Listen til hva du kan bruke den til strekker seg imidlertid langt utover den tradisjonelle bruken som et hudpleieprodukt, og mange er kanskje ikke klar over de mangfoldige og effektive måtene det kan brukes på.

Her er fire måter du kan dra nytte av vaselin på.

1. Leppepomade og leppeskrubb: Den vanligste bruken av vaselin er som en beroligende leppepomade for tørre, sprukne lepper. For en liten hjemmespa-opplevelse kan du imidlertid blande litt sukker eller salt i vaselin og lage din egen deilige leppeskrubb.

2. Parfyme Enhancer: Hvis du oppdager at duftstyrken til favorittparfymen din avtar i løpet av dagen, kan du prøve dette trikset. Påfør en liten mengde vaselin på huden der du vanligvis sprayer parfymen din før du påfører parfymen. Dette skaper en barriere som hindrer parfymen i å fordampe raskt, forlenger levetiden til duften og sparer penger på dyre dufter.

3. Vaselin til skokrem: Hvis skinnskoene dine ser slitne og oppskrapte ut og du ikke har skokrem i nærheten, kan du enkelt gjenopprette glansen med litt vaselin. Påfør forsiktig vaselin på læret i sirkulære bevegelser med fingeren eller en mild rengjøringsklut. Test den først på et mindre synlig sted for å sikre at den fungerer etter hensikten.

4. Smøring for slitne dørhengsler: Irriterende knirkende dørhengsler kan raskt løses med vaselin. Påfør en liten mengde på hengslene og flytt døren frem og tilbake for å fordele geléen jevnt. Vaselins smøreegenskaper vil dempe knirkende lyder og gi en rask løsning som du kanskje allerede har for hånden uten å måtte ty til spesialprodukter.

Kilder: Lifesavvy

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.