Vasker du jeansene dine i vaskemaskinen? Derfor bør du stoppe med det

31/03/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Du burde tydeligvis gjøre noe helt annet i stedet!

Kast ALDRI jeansen i vaskemaskinen! Ja, det fortjener absolutt et utropstegn, for det er avgjørende å følge dette rådet.

Denne oppfatningen deles i stor grad av administrerende direktør for et av de mest anerkjente jeansmerkene, nemlig Levi's.

Da han i 2014 avslørte at jeansen hans ikke hadde vært i nærheten av en vaskemaskin på et tiår, skapte det en del oppsikt. Hvis vi teller åtte år til, til 2022, har Chip Berghs jeans fortsatt ikke opplevd innsiden av vaskemaskinen.

I stedet for å vaske i maskin, fjerner han manuelt flekker fra buksene når det er nødvendig, og i verre tilfeller bruker han håndvask og henger dem til tørk.

Under et intervju med CNN gjentok han sin bemerkelsesverdige påstand, og forklarte at maskinvask faktisk skader materialet og forkorter levetiden til buksene betydelig.

Men er det virkelig mulig å unngå vaskemaskinen så lenge? Tenk hvor skitne buksene potensielt kan bli!

Det er sannhet bak ordene

Ifølge grunnleggeren av rengjøringsselskapet Branch Basics, Kelly Love, holder Chip Berghs argument vann.

Hun foreslår å gi jeansen en oppfriskning ute i sol og vind som et sunt, økonomisk og miljøvennlig alternativ til maskinvask.

"Det avhenger selvsagt av hvor og hvordan du bruker jeansen, men for vanlig bruk utgjør denne metoden ingen helserisiko, spesielt i forhold til hudbakterier og det generelle bymiljøet," sier hun.

Egentlig bør jeansen utsettes for sollys i noen dager, helt til det ikke er igjen lukt, som er en metode vi bør vurdere for alle klærne våre.

Selv om Norge kanskje ikke byr på sol hele året, er det verdt å dra nytte av solstrålene vi får!