Vaskerier har gjort dette i årevis: vask regnrøring med dette en gang i måneden

14/03/2024 15:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er svært effektivt og forlenger vaskemaskinens levetid betydelig.

Mange vaskemaskiner har en tendens til å få kalkavleiringer og vond lukt, og dette er et problem som bør løses raskt - gjerne også på forhånd.

En ny vaskemaskin er dyr, og det er vanskelig penger å bruke når den gamle fortsatt kan være fullt funksjonell.

Det skriver diariosanrafael.

I jakten på å holde husholdningsapparater i toppform, har det dukket opp et overraskende triks som tradisjonelle vaskerier har brukt i årevis. Dette trikset, som kan høres uvanlig ut ved første øyekast, tilbyr en effektiv, naturlig og økonomisk løsning på et problem mange overser: nødvendigheten av regelmessig vedlikehold av vaskemaskiner.

Uten riktig pleie kan vaskemaskiner bli hjemmet til ubehagelig lukt og kalkavleiringer, noe som kan forringe maskinens ytelse og øke vannoppvarmingstiden. I tillegg kan tette rør redusere vanntrykket betydelig. Disse problemene skyldes ofte en feilaktig antagelse om at vaskemaskiner rengjør seg selv på grunn av deres regelmessige kontakt med vann og vaskemidler.

Derfor har vaskerier, hvis vaskemaskiner brukes utrolig ofte, måttet finne alternative metoder for å vedlikeholde maskinene, og her er det spesielt ett triks som vedvarer - bruk av gjær for å rengjøre og desinfisere vaskemaskinen.

Metoden for å bruke gjær i vaskemaskinen innebærer en enkel blanding av 18 gram gjær og 200 ml eddik. Denne blandingen tilsettes direkte i trommelen, hvorpå maskinen kjøres på et tomgangsprogram - uten klær - ved 90 grader Celsius.

Denne prosessen sikrer grundig rengjøring og desinfeksjon av maskinens indre.

Eksperter anbefaler å utføre denne rengjøringen en gang i måneden for å forhindre oppbygging av rusk og sikre optimal funksjon av maskinen. Det er imidlertid ikke nødvendig å vente en hel måned hvis det vises tegn på at maskinen trenger rengjøring, for eksempel utseendet på ubehagelig lukt.

Denne metoden er ikke bare miljøvennlig og skånsom mot maskinen, men også et bevis på hvordan tradisjonelle og naturlige rengjøringsmidler kan tilby kraftige løsninger på moderne husholdningsproblemer. Ved å ta i bruk slike metoder kan man oppnå rene resultater samtidig som man bidrar positivt til miljøet.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.