Visste du at? De forskjellige fargene på tannbørsten har en spesiell funksjon

16/05/2024 18:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er en spesiell grunn til at tannbørstehodet ofte har forskjellige farger.

Hvis du noen gang har lurt på hvorfor tannbørstehodet ikke bare er hvitt, men ofte består av flere farger, er du ikke alene. Det viser seg at disse fargerike børstene har mer enn bare et estetisk formål.

Det skriver det tyske medie CHIP.

Når du står i butikken og ser på hyllene med forskjellige tannbørster, har de nesten alle til felles at børstene har forskjellige farger. Tannbørsten er ofte designet med både hvite og fargerike børster.

Og de fargerike penslene er ikke bare til pynt: de er faktisk en viktig del av designet for å sikre at vi får mest mulig ut av børstingen.

Tannleger og andre eksperter anbefaler at vi bytter tannbørste omtrent annenhver måned, eller enda oftere hvis det er åpenbare tegn på slitasje.

Men hvordan vet vi når det er på tide å bytte ut tannbørsten? Det er her de fargerike børstene kommer inn.

De fargerike børstene fungerer som en slags indikator på slitasje. Over tid blekner fargene, noe som gir oss en visuell påminnelse om at det er på tide å bytte ut tannbørsten.

Denne enkle funksjonen gjør det mye enklere å bedømme når en tannbørste har blitt for slitt og ikke lenger kan pusse tennene effektivt.

I tillegg er noen tannbørster designet med en farge på tuppen av børstehodet eller i midtseksjonen, noe som indikerer hvor mye tannkrem som skal brukes optimalt, noe som faktisk er mindre enn de fleste tror.

En ertstor klatt er alt som trengs for å effektivt pusse tennene dine.

Så neste gang du skal velge en ny tannbørste, tenk på fargene – de er ikke bare der av estetiske grunner, de er også der for å sørge for at du får mest mulig ut av tannpussen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.