Et skjærebrett finnes på nesten alle kjøkken. Men det mange ikke vet er at hullet i kanten av brettet ikke bare er til oppheng. Den har også en annen praktisk funksjon.
Akkurat nå leser andre
Hvis du lager mat hjemme kan du neppe unngå å ha og bruke et skjærebrett. Når du skjærer grønnsaker eller kjøtt på kjøkkenet, vil du helst ikke ripe på benkeplaten.
Disse praktiske kjøkkenredskapene har ofte en åpning i den ene enden – mange forbrukere bruker dette hullet til for eksempel å henge skjærebrett på veggen for å skape mer plass på kjøkkenet.
Hullet i brettet byr imidlertid også på en annen praktisk funksjon, som kan gjøre hverdagen på kjøkkenet mye enklere for de fleste kokker.
Hull i skjærebrettet: Dette trikset gjør matlagingen enklere
Et vanlig irritasjonsmoment ved skjæring av grønnsaker og lignende er at når ingrediensene kuttes, er det ofte ikke så lett å få dem fra skjærebrettet til gryten eller pannen. Ofte faller noe til siden hvis du ikke er veldig forsiktig.
Det er her åpningen på skjærebrettene kommer inn i bildet. Hvis du vil unngå søl, kan du ganske enkelt holde hullet rett over gryten eller pannen og la de kuttede ingrediensene falle gjennom åpningen inn i kokekaret. Dette skriver det tyske mediet Chip.
Forutsetningen er selvsagt at hullet er stort nok, da hullet på enkelte skjærebrett egentlig kun er beregnet for å henge opp brettet og derfor er tilsvarende lite.
På den måten går ingenting til spille – alt som faller ned i hullet lander direkte i pannen. Og alt som gjenstår på brettet på første forsøk er inkludert på andre forsøk.
Det kan virke enkelt når du leser det, men ikke alle er klar over at hullet i skjærebrettet deres har denne smarte funksjonen.