Solen skinner oftere og det blir betydelig varmere – grillsesongen har begynt. Enten det er biff, pølse eller ost: Ved grilling fester noen produkter seg raskt til grillen. Du kan forhindre problemet med et enkelt triks.
Dette forhindrer at kjøtt fester seg til grillen
Med et enkelt hack blir snu mens du griller en barnelek. Før du legger kjøttet eller pølsen på grillen, gni ganske enkelt grillristen med en halv løk.
Du kan deretter legge kjøttet på grillen – uten at noe setter seg fast. En halv rå potet eller et stykke bacon har samme effekt. Du bør imidlertid aldri gjøre dette med hendene; det er bedre å bruke grilltang. Det skriver Chip
Grill kjøttet lenger
Det er et annet triks som ikke krever noen verktøy. Kjøttet fester seg til grillen hovedsakelig på grunn av proteinene det inneholder. Proteinene løser seg imidlertid opp av seg selv etter en tid – og med dem adhesjonene.
Det betyr: Hvis du griller kjøttet lenger på den ene siden og først deretter snur det, skal det ikke lenger feste seg og kan enkelt snus. Du bør imidlertid passe på at kjøttet ikke brenner seg på den ene siden – i dette tilfellet anbefales det å henge grillen ett nivå høyere. Kjøttet bør derfor ikke snus etter bare noen minutter.
Forresten: Bruker du en potet til grilling slik at kjøttet ikke fester seg, kan du skjære den i skiver etterpå og spise den. Så ingenting må kastes. Du kan også ta kjøttet ut av kjøleskapet ca en time før grilling slik at det ikke blir for kaldt når det treffer den varme grillen – slik blir biffen perfekt.