Visste du dette? De forskjellige fargene på tannbørster har en spesiell funksjon

08/06/2024 20:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er en spesifikk grunn til at tannbørstehoder ofte har forskjellige farger.

Har du noen gang lurt på hvorfor busten på tannbørsten din ikke bare er hvit, men har en blanding av farger Det er mer med de livlige bustene enn man kan se, som forklart av det tyske magasinet CHIP .

Når du blar gjennom utvalget av tannbørster som er tilgjengelig i en butikk, er det lett å legge merke til at de fleste tannbørstehoder kombinerer hvitt med andre livlige farger. Selv om de kan virke rent dekorative, tjener disse fargene et funksjonelt formål designet for å forbedre tannhygienerutinen vår.

Farge som slitasjeindikator

Tannleger anbefaler å bytte tannbørstene våre omtrent annenhver måned, eller tidligere hvis busten viser tegn til slitasje.

Men hvordan kan vi vite når det er på tide med en ny børste?

Det er der de fargede bustene spiller inn.

Disse fargede bustene er spesielt designet for å falme over tid. Når du bruker tannbørsten, mister de levende fargene gradvis sin intensitet, noe som signaliserer at tannbørsten nærmer seg slutten av sin effektive levetid.

Denne innebygde slitasjeindikatoren bidrar til å sikre at vi ikke bruker en tannbørste som er for utslitt til å rense tennene våre ordentlig.

Veiledning om bruk av tannkrem

I tillegg har noen tannbørster en farget spiss eller en farget del i midten av busten.

Dette designet er ikke bare for estetikk heller; den angir den anbefalte mengden tannkrem som skal brukes – som ofte er mye mindre enn folk antar. I motsetning til hva mange tror, ​​er en mengde tannkrem på størrelse med en ert tilstrekkelig for effektiv rengjøring.