Visste du dette om tørkepapir? Kan få bananene dine til å vare lenger

24/04/2024 11:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er en vanlig frustrasjon at bananene nøye utvalgt i supermarkedet ofte raskt skifter farge og mister friskhet.

Det er en vanlig frustrasjon at bananene nøye utvalgt i supermarkedet ofte raskt skifter farge og mister friskhet. En dag er de perfekte, og neste dag er de allerede overmodne.

Dette fører ofte til at de havner i søpla, med mindre man jevnlig baker bananbrød eller lignende, slik mange gjorde under lockdown. Imidlertid har en kvinne funnet en enkel og effektiv løsning som kan holde bananene friske mye lenger.

Det skriver Mirror.

På TikTok delte Dyanne hvordan hun bevarer friskheten til bananene sine ved hjelp av en enkel teknikk.

Hun sa at hun alltid starter med å vaske bananene i kaldt vann og deretter pakker toppen av dem inn i våte papirhåndklær hver morgen.

Denne metoden forhindrer at bananene modnes for raskt ved å minimere eksponeringen for etylengass, noe som øker modningsprosessen.

Dyanne demonstrerte effektiviteten av trikset sitt ved å vise de samme bananene som hun først presenterte seks dager tidligere, og de var fortsatt friske.

"Dette er de samme bananene som jeg viste for seks dager siden ... Og de varer fortsatt!" forklarte hun i videoen.

Papirhåndklær, som er nødvendige for dette trikset, er lett tilgjengelige og rimelige, og en stor rull kan ofte kjøpes for en beskjeden sum i de fleste butikker.

Flere av Dynnes følgere har kommentert hackingen hennes positivt, med en bruker som til og med beskriver det som "gal".

Dette enkle hacket kan spare både tid og penger og redusere matavfall ved å forlenge levetiden til en ofte kjøpt frukt.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.