Vitenskapen har talt: Her er den ideelle tiden for en spasertur

21/03/2024 16:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke tiden mange tenker.

Etter hvert som det moderne livet blir mer stillesittende, har behovet for enkle, men effektive måter å opprettholde helse på blitt enda mer presserende.

Å gå, en aktivitet mange av oss tar for gitt, viser seg å være en kraftig motgift mot helseutfordringene som følger med et liv foran en skjerm.

Den økende forekomsten av hjerte- og karsykdommer, høyt blodtrykk, hyperglykemi, overvekt og diabetes understreker behovet for å integrere mer fysisk aktivitet i hverdagen.

Disse lidelsene, som er ansvarlige for døden til 17,9 millioner mennesker globalt hvert år, kan i mange tilfeller forebygges eller håndteres gjennom regelmessig trening.

Pandemien har akselerert overgangen til en enda mer stillesittende livsstil, med lekser, økt inntak av bearbeidet mat og en oppblomstring av digitale kjøp. Til sammen bidrar disse faktorene til en usunn livsstil som truer med å forverre helsetilstandene som allerede er nevnt.

Forskning fra Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS og CIBERDEM har imidlertid kastet lys over de bemerkelsesverdige fordelene ved fysisk aktivitet, spesielt gange, for helsen vår. 

Studien viser at fysisk trening forbedrer kroppens insulinfølsomhet ved å få musklene til å frigjøre visse mikroRNA. Disse mikroRNA-ene påvirker leverens gener på en måte som forbedrer insulinfunksjonen, som er avgjørende for å regulere blodsukkernivået.

Dette er skrevet av Eluniversal.

Den ideelle tiden

Videre viser forskning av Alan E. Donnelly og Brian P. Carson at den ideelle tiden å gå er rett etter måltider, helst innen halvannen time. Ifølge studien kan selv en kort spasertur på 2-5 minutter etter hvert måltid ha langsiktige positive effekter og er å foretrekke fremfor å sitte ned over lengre perioder.

Disse funnene gir et enkelt, men kraftig, skritt mot en sunnere livsstil og understreker viktigheten av å inkludere regelmessig trening i hverdagen vår.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.