5 matvarer som mange tror er sunne, men som ikke er det

10/05/2024 20:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du kan lett komme til å tro at disse matvarene er sunne, men det har faktisk vist seg at det ikke er tilfelle i det hele tatt.

BuzzFeed har satt sammen en liste over fem matvarer som mange mennesker har en tendens til å anta er sunne, men som faktisk ikke er det.

Hvis du så langt har trodd at de fem tingene nedenfor er sunne, så er du ikke alene. Tvert imot er det mange som har trodd det – og det er fortsatt mange som lever i troen på at det er sunt å spise disse fem tingene.

"Peanøttsmør med lite fett"

Noe av fettet som fjernes er faktisk sunt. Fettet erstattes med sukker og andre kunstige ingredienser som er vanskelig å uttale. Selv om det annonseres som fettfattig, betyr ikke dette at det er sunt for deg å spise det.

Lett brus

Du kan bli overvektig av disse drikkene, akkurat som det er tilfelle hvis du drikker vanlig brus. Søtningsmidler kan forstyrre kroppens stoffskifte, noe som kan påvirke hormonene som regulerer blodsukkeret og blodtrykket.

I tillegg er det også funnet 30 % mer depresjon blant de som drikker lett brus. Derfor er det flere gode grunner til at du bør slutte med dette. Selvfølgelig vil det være mye bedre for deg å drikke vann i stedet.

Poser med blandet frukt og nøtter

De kan se sunne ut, men det er de ikke. Det er bedre å spise bare rå nøtter. Derfor, hvis du har lyst på en slags snack, bør du vite at det er noe annet som vil være et bedre valg for deg.

Tyggetabletter med vitamin C

Vitamin C er faktisk en syre (askorbinsyre) som kan erodere tannemaljen mer effektivt enn sukker. Derfor bør du kjøpe C-vitaminer som vanlige piller hvis du tror du trenger å få et tilskudd av dette vitaminet.

Tørket frukt

Tørket frukt har tre ganger flere kalorier sammenlignet med fersk frukt. I tillegg tilsettes ofte sukker og andre ingredienser i tørket frukt, som har som mål å få den til å vare lenger og smake bedre. Så hold deg til frisk frukt - det er mye bedre for deg.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.