Forside MAT Amerikanske pannekaker: Direkte fra Unite`en

Amerikanske pannekaker: Direkte fra Unite`en

Amerikanske pannekaker: Direkte fra Unite`en
foto: Sara Johannessen / Matprat

Ja, ikke helt da. Vi lager de her hjemme også.

Akkurat nå leser andre

Det drypper med lønnesirup, du.

Amerikanske pannekaker er tykke og luftige og serveres ofte til frokost, gjerne med lønnesirup.

Amerikanske pannekaker er kanskje den mest populære frokosten i USA – iallfall på film. De kan også kalles hotcake, griddlecake eller flapjack. 

Les også

Ingredienser (ca 12 pannekaker):

1 porsjon gir ca. 12 pannekaker

  • 4 stk. egg

  • 5 dl melk

  • 6 dl hvetemel

  • 4 ts bakepulver

  • 1 ts salt

  • 2 ss sukker

  • 100 g smeltet smør

Fremgangsmåte:

1. Visp sammen melk og egg i en bolle.

2. Visp inn hvetemel, bakepulver, sukker og salt til du har en glatt røre. Rør inn det smeltede smøret.

3. Varm en stor stekepanne og ha i litt smør. Hell ca 1/2 dl røre i pannen av gangen og stek èn og èn pannekake. Snu dem forsiktig når begynner å stivne på overflaten. Pannekakene skal være gyllenbrune og luftige.

4. Legg pannekakene på en tallerken og hold dem varme under et klede til alle er stekt.

Server de nystekte pannekakene med lønnesirup, en klatt smør eller rørte bær og rømme.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Les også

Ads by MGDK