Bakepoteten er i vinden – men mange gjør en stor feil

07/02/2025 12:01

Hanne

MAT
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
Er du en av de som gjør feilen BAMA advarer mot?

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Bakepoteten er tilbake, og på sosiale medier florerer det med kreative oppskrifter, spennende toppinger og nye måter å servere den klassiske retten på.

Salget av bakepoteter har derfor økt, men mange gjør fortsatt en vanlig feil når de lager denne retten.

Planlegger du å servere bakepotet til helgen?
Vær oppmerksom på én ting: Ikke pakk bakepoteten inn i aluminiumsfolie når den skal bakes.

Folie kan gjøre poteten kokt, ikke stekt. Mange tror at folie gir den beste bakepoteten, men dette er faktisk feil.

"Når du pakker poteten inn i folie, holder du på fuktigheten, og resultatet blir en myk og litt vassen potet. Det blir nesten som å koke den", forklarer Devi Ahuja, ansvarlig for potet i BAMA.

"Den beste måten å bake poteten på, er å legge den rett på en rist i ovnen, uten folie. Da får skallet en perfekt sprø tekstur, og innsiden blir luftig og myk – akkurat som en ekte bakepotet skal være."

BAMA sender ikke bakepoteter med folie på, men Ahuja forteller at noen butikker har folie på for å vise kundene at det er en bakepotet. Denne folien bør du fjerne før du tilbereder poteten.

Slik baker du en perfekt bakepotet:

  1. Velg en stor potet.

  2. Stikk hull i skallet med en gaffel eller kniv for å slippe ut dampen.

  3. Pensle med olje og dryss på salt for ekstra sprøtt skall.

  4. Legg poteten rett på ovnsristen i en forvarmet ovn på 170°C.

  5. Stek i 60–75 minutter, avhengig av størrelsen.

  6. Sjekk om den er ferdig ved å klemme forsiktig – den skal være helt myk og luftig inni.

Husk: Dropp folien og nyt en perfekt sprø og luftig bakepotet!

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!