"Beste stedet" å lagre poteter er stedet folk vanligvis unngår, sier matekspert

02/06/2024 10:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Poteter er elsket over hele verden, og deres relativt lange holdbarhet gjør dem til en god stift. Selv om mange tilbereder dem daglig, hevder en matekspert at få mennesker vet hvordan de skal oppbevares.

Poteter, som de fleste rotgrønnsaker, oppbevares ofte i kjøkkenskapet uten nærmere ettertanke. De fleste har en holdbarhet på rundt to uker når de oppbevares på denne måten, så lenge de holdes unna fuktighet.

Men mens et kjølig, mørkt sted kan virke som det beste stedet å lagre rå poteter, har en ekspert hevdet noe annet. Kate Hall, matekspert og grunnlegger av The Full Freezer, avslørte at i motsetning til hva mange tror, ​​hører den stivelsesholdige grønnsaken faktisk hjemme i kjøleskapet.

"I begynnelsen av 2023 endret UK Food Standards Association sine råd om lagring av poteter," sa hun ifølge The Express.

Også kjent som FSA, anbefalte Food Standards Agency at poteter bør oppbevares på et mørkt, kjølig sted ved temperaturer over 6 °C. Ny forskning viser imidlertid at det er trygt å oppbevare poteter i kjøleskapet og at dette til og med forlenger holdbarheten.

"Tidligere fikk vi beskjed om å ikke oppbevare poteter i kjøleskapet, da det var bekymring for at dette kunne føre til mer sukker i potetene, som deretter omdannes til akrylamid når de kokes - et stoff som har vært knyttet til risikoen for å utvikle kreft," sto det.

"Men en undersøkelse fra komiteen for toksisitet av kjemikalier i mat, forbrukerprodukter og miljø (COT) viste at disse bekymringene var ubegrunnede, og det er grunnen til at kjøleskapet er det beste stedet å oppbevare potetene dine."

Det er imidlertid én ting som er avgjørende for å kunne lagre poteter i kjøleskapet. Ifølge mattrygghetsekspert, Sylvia Anderson, er det første trinnet å fjerne eventuell overflødig fuktighet fra potetene.

"Fuktighet kan føre til at poteter råtner, så det er viktig å holde dem tørre. Tørk av smuss før oppbevaring og unngå å vaske dem før du er klar til å bruke dem," sa hun.

"Poteter avgir etylen, som kan føre til at annen frukt og grønnsaker modnes og ødelegges raskere. Oppbevar poteter atskilt fra løk, epler og visse andre etylensensitive produkter for å forlenge holdbarheten."

Den beste oppbevaringsmetoden for å holde fuktighet ute er å plassere potetene i en beholder dekket med papirhåndklær og plassere den på en gjennomsiktig hylle i kjøleskapet. Dette skal sikre en holdbarhet på tre til fire uker uten risiko for spiring.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.