Retten er faktisk amerikansk og stammer trolig fra Texas.
Akkurat nå leser andre
Chili con carne, som betyr «chili med kjøtt,» er ikke en tradisjonell meksikansk rett. Den har imidlertid røtter i det meksikanske kjøkken.
Det er en rett som faktisk stammer fra Texas i USA. Retten er en del av det som kalles Tex-Mex-kjøkkenet, som kombinerer amerikanske og meksikanske smaker og ingredienser.
Serveres gjerne med salat og godt brød, samt creme fraiche.
Les også
Ingredienser (4 porsjoner):
-
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
-
2 ss margarin eller olje til steking
-
1 stk. finhakket løk
-
2 båter finhakket hvitløk
-
1 stk. finhakket rød chili
-
1 boks hermetiske tomater
-
1 boks chilibønner
-
1 stk. rød paprika i biter
-
1 stk. grønn paprika i biter
-
1,5 ts chilipulver
-
0,5 ts malt spisskummen
-
0,5 ts salt
Fremgangsmåte:
1. Ha margarin eller olje i en varm gryte. Vent til margarinen slutter å bruse, og brun kjøttdeig i to omganger sammen med løk, hvitløk og chili.
2. Hell over hermetisk tomat og la det surre i 3-4 minutter.
3. Bland inn chilibønner, paprika og krydder. La det koke et par minutter og smak til med salt.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!