Crumbl cookies er internettets seneste besettelse - slik lager du dem selv

15/05/2025 11:57

Yvonne

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I New York står folk i kø i timevis for å sikre seg de høytbelagte kjeksene. Heldigvis kan du trylle frem de syndig deilige Crumbl Cookies selv hjemme på kjøkkenbenken.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Kjeksbakeriet Crumbl har blitt verdensberømt for sine overdådige kjeks med massevis av toppinger – og det kan de takke TikTok for. Kjeksene - eller kakene kan man nærmest kalle dem - smaker angivelig så godt at det er verdt å stå i timelange køer for.

Den søte trenden stammer fra bakeriet i New York, men har spredt seg til hele verden.

Alle som være med på de siste trendene, setter nå tennene i saftige cookies med sjenerøse toppinger og smak av jordbær-kringle, kakedeig, sjokoladefrosting eller "bursdag".

Det er kun fantasien som setter grenser for innholdet, så det er bare å prøve seg frem.

Nedenunder finner du både oppskrift og baketips for å lage Crumbl Cookies - akkurat som dem man får i New York.

Crumbl Cookies - med en smak av New York

Ingredienser

  • 225 g smør, romtemperert

  • 225 g brunt sukker

  • 85 g hvitt sukker

  • 2 store egg

  • 2 ts vaniljeekstrakt

  • 1 ts natron

  • 1 ts havsalt

  • 1 ss maisstivelse

  • 400 g hvetemel

  • 250 g melkesjokolade (grovhakket eller sjokoladebiter)​

Fremgangsmåte

  1. Forbered ovnen og bakebrettet: Forvarm ovnen til 175°C (over- og undervarme). Kle et bakebrett med bakepapir.​

  2. Lag deigen: I en stor bolle, visp sammen smør, brunt sukker og hvitt sukker til en lys og luftig blanding. Tilsett eggene, ett om gangen, og visp godt mellom hvert. Rør inn vaniljeekstrakt.​

  3. Bland de tørre ingrediensene: I en separat bolle, bland sammen natron, havsalt, maisstivelse og hvetemel. Tilsett de tørre ingrediensene til smør- og sukkerblandingen, og rør til en jevn deig.​

  4. Tilsett sjokoladen: Vend inn grovhakket sjokolade eller sjokoladebiter i deigen.​

  5. Form småkakene: Bruk en stor spiseskje eller en isskje til å forme deigen til store kuler (ca. 6–7 cm i diameter). Plasser kulene på bakepapiret, og trykk dem lett flate.​

  6. Stek småkakene: Stek småkakene i den forvarmede ovnen i 10–12 minutter, eller til kantene er lett gyldne. Småkakene vil fortsatt være myke i midten.​

  7. Avkjøl: La småkakene avkjøles på bakebrettet i noen minutter før du forsiktig overfører dem til en rist for å avkjøles helt.​

Tips for å få Crumbl-kvalitet hjemme

  • Størrelse: Crumbl-småkakene er kjent for sin store størrelse. Ved å bruke en stor spiseskje eller isskje får du småkaker som ligner på de du finner i butikkene.​

  • Konsistens: For å oppnå den myke og seige konsistensen, er det viktig å ikke oversteike småkakene. De skal være lett gyldne på kantene, men fortsatt myke i midten.​

  • Tilpasning: Du kan eksperimentere med forskjellige smaker ved å tilsette ingredienser som hakket nøtter, sjokoladebiter i ulike smaker eller krydder som kanel.​

Med denne oppskriften kan du lage deilige, hjemmelagde Crumbl Cookies som imponerer både familie og venner. Enten du lager dem til en spesiell anledning eller bare for å unne deg noe godt, vil disse småkakene garantert bli en favoritt.

Lykke til med bakingen!

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Geniale triks: Slik får du klærne helt hvite igjen Har du problemer med å få de hvite klærne dine til å beholde den helt hvite fargen? Da kan disse tipsene definitivt hjelpe deg.
Far fikk sitt livs sjokk: Så sønnen i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.