De bemerkelsesverdige fordelene ved å spise to egg daglig

18/04/2024 14:18

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Å inkludere to egg i ditt daglige kosthold kan øke hjernefunksjonen din.

De fleste har egg i kjøleskapet, og det er mer enn bare et allsidig og deilig frokostalternativ. Nyere forskning fremhever mange grunner til å inkludere to egg i ditt daglige kosthold.

Dette ble rapportert av den polske medieplattformen pysznosci.pl.

En hjerneforsterkende supermat

En av de fremtredende fordelene med å konsumere to egg hver dag er deres positive innvirkning på hjernens helse. Egg er en rik kilde til kolin, et næringsstoff som er avgjørende for hjernens utvikling og funksjon.

En studie omtalt i tidsskriftet "Neurobiology of Learning and Memory" observerte at deltakere som spiste to egg daglig i løpet av fire uker, viste bemerkelsesverdige forbedringer i minne og konsentrasjonsnivåer.

Men fordelene slutter ikke der.

Syns-beskyttelse

Egg inneholder kraftige antioksidanter som lutein og zeaxanthin, som er avgjørende for å opprettholde øyehelsen. Disse antioksidantene er konsentrert i makulaen, den delen av øyet som er ansvarlig for sentralsyn.

I følge forskning publisert i "Archives of Ophthalmology", kan regelmessig inntak av to egg betydelig redusere risikoen for aldersrelatert makuladegenerasjon - med opptil 44 prosent.

Naturlig vektkontroll

Egg er også en utmerket kilde til protein av høy kvalitet og sunt fett, noe som gjør dem til en tilfredsstillende del av ethvert måltid.

Studier indikerer at å starte dagen med egg kan føre til at du spiser færre kalorier i løpet av dagen, sammenlignet med karbohydratrike alternativer som frokostblandinger. Dette kan være en nyttig strategi for de som ønsker å administrere vekten sin effektivt.

Dessuten pakker egg en rekke vitaminer og mineraler som støtter den generelle helsen og hjelper til med å avverge kroniske sykdommer som hjertesykdom og visse kreftformer.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.