De mest overraskende McDonald's-måltidene fra hele verden: Spesielt Japan er kreative når det kommer til burgere

01/05/2024 18:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kjeden betjener rundt 69 millioner mennesker daglig og er kjent for mye mer enn den ikoniske Big Mac-burgeren. Kjedens meny varierer og utvikler seg avhengig av hvilken del av verden den befinner seg i.

McDonald's, en av de mest ikoniske og gjenkjennelige hurtigmatkjedene globalt, har siden stiftelsen i 1940 revolusjonert matvaner rundt om i verden. 

Startet av brødrene Richard og Maurice McDonald og senere utviklet til et franchiseimperium av Ray Kroc, har kjeden utvidet seg til å omfatte over 38 000 restauranter i 118 land. 

Kjeden betjener rundt 69 millioner mennesker daglig og er kjent for mye mer enn den ikoniske Big Mac-burgeren. Kjedens meny varierer og utvikler seg avhengig av hvilken del av verden den befinner seg i.

Dette er skrevet av Daily Star

Mange forskjellige nasjonale smaker betyr at det er et vell av velsmakende alternativer som McDonald's-restaurantene i både Storbritannia og USA går glipp av.

Canada: I Canada er det en unik rett som består av vanlige chips belagt med ostemasse og peppersaus, kjent som "chips fylt med poutine".

Selv om amerikanske McDonald's-filialer introduserte baconostfrites tilbake i 2004, finnes disse i dag stort sett bare i Canada, hvor de fortsatt er populære.

Se en av rettene McDonald's i Canada tilbyr- 'McPoutine'

Foto: McDonald's

India: I India kan du prøve 'Chicken Maharaja Mac', en dobbel kyllingburger krydret med jalapeños, løk, cheddarost, tomater og sprø salat, toppet med habanerosaus, som gir en indisk vri til den klassiske Big Mac.

Tyskland: Andre uvanlige varianter inkluderer Tysklands 'McShrimp', en sprøstekt liten reke servert med cocktaildipp.

New Zealand: I Storbritannia og USA fokuserer McDonald's tradisjonelt sine McFlurries rundt sjokoladebarer, men i New Zealand kan du få dem med blå gummisirup og marshmallows.

Japan: I Japan fortsetter bruken av reker på menyen med 'Gracoro Burger', en burger som består av en patty laget av makaroni, reker og en myk bolle, toppet med strimlet kål og teriyakisaus. McDonald's i Japan tilbyr også burgere med soyasaussmak,

Filippinene: Gjester på Filippinene kan til og med bestille spaghetti.

Det tilbys også krydret krydderpakker som kan legges til måltider for ekstra smak, lik de som følger med nudler.

Se en av tingene på menyen på Mc Donald's som du bare får tak i på Filippinene, nemlig McSpaghetti' fra Filippinene

Foto: McDonald's

Mexico : Den meksikanske versjonen av McMuffin er en åpen muffins med "fried" bønner, en skive ost og tomatsalsa.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.