Den perfekte forretten: Knuste poteter med en gourmettwist

20/11/2024 13:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den ultimate komfortmaten, forhøyet med en gourmetvri.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Når luften blir skarp og ferielys blinker i alle vinduer, er det ingenting bedre enn å samles rundt bordet for noe varmt og overbærende.

Disse knuste potetene med brie og tyttebær bringer med seg alle de festlige følelsene – sprø, gyldne poteter, kremet smeltet brie og en søtt syrlig tranebærpålegg som smaker jul i hver bit.

Perfekt som tilbehør til feriefesten eller et koselig tillegg til en vinterfilmkveld, denne oppskriften kombinerer enkle ingredienser med et snev av eleganse. Enten du er vertskap for en fest eller nyter en rolig kveld med dine kjære, vil disse potetene garantert gi litt ekstra glans til sesongen.

La oss komme i gang med å lage denne muntre, appetittvekkende retten – den er like enkel som den er deilig!

Knuste poteter med brie og tyttebær: Fremgangsmåten
Ingredienser:
  • 1,5 lbs (750 g) små poteter

  • 3 ss olivenolje

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 ss fersk rosmarin, pluss ekstra til pynt

  • Havsalt etter smak

  • 7 oz (200 g) Brieost

  • 4 oz (120 g) tranebærsaus (kjøpt eller hjemmelaget)

Slik gjør du:
  1. Forbered potetene: Vask potetene grundig og kok dem i en stor kjele med kokende vann med skallet på. Når de er møre (ca. 20 minutter), la de renne av og avkjøles litt.

  2. Forvarm ovnen: Sett ovnen til 220 °C og kle en stekeplate med bakepapir.

  3. Knus potetene: Plasser de kokte potetene på bakeplaten og knus hver enkelt forsiktig med bunnen av et glass. Jo tynnere smash, jo sprøere blir de.

  4. Lag hvitløksoljen: I en liten bolle blander du olivenolje med finhakket hvitløk, finhakket rosmarin og en klype havsalt. Pensle denne blandingen sjenerøst over de knuste potetene, og sørg for at de er godt dekket.

  5. Stek til de er gylne: Stek i ovnen i ca 40–45 minutter, eller til potetene er sprø og gylne.

  6. Tilsett brie: Skjær Brie i biter og legg en skive på hver potet. Sett tilbake i ovnen i 3–5 minutter, bare til osten er smeltet og klebrig.

  7. Avslutt med tyttebær: Ha potetene forsiktig over på et serveringsfat. Topp hver av dem med en klatt tranebærsaus og pynt med en kvist frisk rosmarin.

  8. Server og nyt: Server varm og nyt den uimotståelige kombinasjonen av sprø, kremete og søte syrlige smaker.

Disse knuste potetene med Brie og tyttebær er perfekte for ferien eller når du har lyst på noe trøstende, men sofistikert.

Gi dem en sjanse - og gi meg beskjed hvis de kommer inn på listen over favoritter!

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Nedenfor kan du se hvordan du lager dem: