Den raskeste og mest effektive måten å rense sopp på: Du trenger bare to ting

01/06/2024 18:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kantareller er en kjent og elsket delikatesse for mange som nyter dem ved mange forskjellige anledninger.

Det som gjelder bær gjelder også sopp. De må ofte rengjøres grundig før de kan tilberedes eller spises. Takket være et triks fra et svensk TV-par har det imidlertid blitt enklere enn noen gang å rense kantareller.

Gustav og Marie har underholdt våre naboer i Sverige på TV i mange år. Ekteparet bor med familien på en nydelig gård hvor de streber etter selvforsyning.

Familien har i årevis blitt fulgt tett i programmet 'Mandelmanns Gård', hvor de deler oppskrifter og gir tips til livet på landet.

Genialt triks for sopp

År med bosetting på landsbygda har lært familien mange triks, som de nå deler med sine følgere på sosiale medier. Et av disse triksene gjelder nettopp sopp og kantareller. Gustav delte et genialt triks om hvordan du enkelt kan rense store mengder sopp eller til og med grønnsaker på en gang.

Mange kjenner til den gamle metoden, hvor det er lettest å skylle sopp i vann for å få den ren. Gustav foreslår imidlertid et lite tillegg som gjør trikset enda mer effektivt.

"Et godt tips hvis du må rense mye grønnsaker eller som her - kantareller - er å tilsette fint salt i vannet. På et øyeblikk er soppen ren og vannet er fullt av skitt som kommer av," sa han , ifølge Newsner.

Alt du trenger er vann og fint salt! Når du swish soppen i vannet, hjelper saltet med å løsne all smuss og jord som har lagt seg på dem, og det synker automatisk til bunnen av beholderen. Rask, effektiv og strålende.

Flere rengjøringstips for sopp

Det finnes utallige metoder og triks for å rense sopp, mange av dem er sikkert kjent. Ved rengjøring av sopp er det lurt å være rask, da det f.eks. kan være larver inni som vil fortsette å gnage på soppen i kurven eller boksen til den fjernes.

Slik rengjør du sopp effektivt:

  1. Legg soppen i en stor beholder eller f.eks. en bøtte

  2. Soppen vil automatisk flyte til overflaten

  3. Trykk deretter soppen godt under vannet noen ganger slik at smuss og sand som sitter fast på dem løsner og synker til bunnen av beholderen

  4. Når soppen er renset, tøm av vannet og legg soppen til tørk på f.eks. avis eller et stykke tørkepapir. Du kan også duppe bort ekstra fuktighet

  5. Ikke la soppen trekke for lenge i vannet

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.