Noen dager krever det bare pasta.
Enten det er etter en lang dag på jobb eller når du har lyst på noe trøstende og mettende, er det ingenting som slår en varm bolle med kremete nudler.
Og hvis du er en fan av retter som carbonara eller mac and cheese, vil du prøve denne oppskriften med en gang.
Denne retten kombinerer fløte, parmesan og kremost for den ultra-silkemyke teksturen.
Men det som forandrer smaken er en skje med Dijon-sennep. Det gir sausen dybde og balanse, og et snev av skarphet som skjærer gjennom fyldigheten uten å overdøve den.
Det du trenger
Serverer 2
200 g pasta
1 sjalottløk, finhakket
1 ss smør
100 ml tørr hvitvin
150 ml fløte
100 g kremost (helfet)
1 ts Dijonsennep
60 g revet parmesanost
En klype sitronsaft
Salt, pepper, muskatnøtt
Fersk persille eller basilikum (til pynt)
Slik lager du den
Kok pastaen i saltet vann til den er al dente. Spar omtrent 100 ml av kokevannet før du siler av vannet.
I en stor panne smelter du smøret og steker sjalottløken forsiktig til den er myk.
Hell i vinen og la det småkoke i 2–3 minutter.
Rør inn fløten og kremosten til sausen er glatt.
Tilsett Dijon-sennep – det er rettens hemmelige stjerne.
Bland inn parmesanost, smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Tilsett sitronsaft for litt friskhet.
Ha inn den kokte pastaen og litt kokevann for å få den perfekte kremete konsistensen.
Serveres varm, toppet med hakkede urter.
Vil du oppgradere den ytterligere? Legg til sauterte sjampinjonger eller et dryss ristede pinjekjerner for litt sprøhet.