Pesto er en elsket klassiker i norsk mat, men den tradisjonelle versjonen kan være en tung kaloribombe.
Derfor er det gode nyheter at du enkelt kan lage en sunnere versjon som fortsatt smaker godt.
Denne grønne pestoen er laget uten parmesan og med langt mindre olje, men fortsatt med masse smak og tekstur.
Oppskrift på sunn og grønn pesto
Oppskriften gir omtrent 2 dl
Ingredienser
1 stor håndfull fersk spinat (ca. 50 g)
1 liten håndfull bredbladet persille (ca. 10 g)
1 moden avokado
1 ss sitronsaft (eller etter smak)
1 lite fedd hvitløk
2 ss solsikkefrø (kan ristes lett for ekstra smak)
2–3 spiseskjeer kaldpresset olivenolje
2–3 spiseskjeer vann (juster til ønsket konsistens)
Salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Start med å skylle spinaten og persillen grundig og klapp dem tørre.
Del avokadoen i to, fjern steinen og skrap ut fruktkjøttet med en skje.
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller minihakker.
Kjør til du har en jevn pesto – tilsett litt ekstra vann eller olje hvis den er for tykk.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Hell pestoen i et rent glass og oppbevar det i kjøleskapet. Den holder seg i 3-4 dager.
Variasjoner og tips
Hvis du ikke har solsikkefrø, kan du bruke mandler, gresskarkjerner eller cashewnøtter.
Prøv å tilsette litt frisk mynte eller basilikum for en sterkere smak.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!