Frosne pommes frites er fast inventar i mange norske frysebokser. Enklere og raskere blir det nesten ikke når du trenger noe godt ved siden av burgeren, biffen – eller som en liten kveldssnack.
Men har du opplevd at de heller blir myke og litt triste i stedet for sprø og gyldne? Da er du neppe alene. Og ifølge ekspertene skyldes det som oftest én klassisk feil.
Ikke stapp brettet fullt!
Stjernekokken David Nayfeld fra den kjente restauranten "Che Fico" har et klart råd: Ikke overfyll stekebrettet eller airfryer-kurven.
– Når pommes fritesene ligger tett, blir de dampet i stedet for stekt, forklarer han.
Og damp gir – du gjettet det – slappe og bløte fries.
Løsningen? Sørg for at det er nok luft rundt hver bit slik at varmen får gjort jobben sin skikkelig.
Forvarm alltid!
En annen feil mange gjør, er å hive de frosne pommes fritesene rett inn i en kald ovn eller airfryer.
Ifølge Nayfeld er det helt avgjørende å forvarme. Sett ovnen eller airfryeren på rundt 200 grader før du legger inn pommes fritesene.
Ellers risikerer du ujevn steking og... ja, mer soggy snacks.
Airfryer eller ovn? Her er vinneren
Og så er det det evige spørsmålet: Skal man bruke airfryer eller vanlig ovn?
Den amerikanske kjendiskokken George Duran er ikke i tvil:
"Å bruke airfryer er som å gi pommes fritesene en snarvei til sprø perfeksjon", sier han.
Ikke bare blir resultatet oftest bedre, det går også raskere – og du slipper å styre med varm olje som ved frityrsteking.
Så neste gang du skal lage frosne pommes frites: Husk plass på brettet, forvarm godt, og vurder å bruke airfryer.
Enkle grep som gir deg restaurantkvalitet rett fra fryseren – helt uten stress.
Tipset er hentet fra Express.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!