Derfor blir dine frosne pommes frites ofte bløte – unngå denne vanlige tabben!

07/06/2025 12:01

Hanne

MAT
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
Frosne pommes frites er redningen når middagen må gå fort, men visste du at én enkel feil kan ødelegge hele sprøhetsdrømmen? Her er trikset som gir perfekt resultat hver gang.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Frosne pommes frites er fast inventar i mange norske frysebokser. Enklere og raskere blir det nesten ikke når du trenger noe godt ved siden av burgeren, biffen – eller som en liten kveldssnack.

Men har du opplevd at de heller blir myke og litt triste i stedet for sprø og gyldne? Da er du neppe alene. Og ifølge ekspertene skyldes det som oftest én klassisk feil.

Ikke stapp brettet fullt!
Stjernekokken David Nayfeld fra den kjente restauranten "Che Fico" har et klart råd: Ikke overfyll stekebrettet eller airfryer-kurven.

– Når pommes fritesene ligger tett, blir de dampet i stedet for stekt, forklarer han.

Og damp gir – du gjettet det – slappe og bløte fries.

Løsningen? Sørg for at det er nok luft rundt hver bit slik at varmen får gjort jobben sin skikkelig.

Forvarm alltid!
En annen feil mange gjør, er å hive de frosne pommes fritesene rett inn i en kald ovn eller airfryer.

Ifølge Nayfeld er det helt avgjørende å forvarme. Sett ovnen eller airfryeren på rundt 200 grader før du legger inn pommes fritesene.

Ellers risikerer du ujevn steking og... ja, mer soggy snacks.

Airfryer eller ovn? Her er vinneren
Og så er det det evige spørsmålet: Skal man bruke airfryer eller vanlig ovn?

Den amerikanske kjendiskokken George Duran er ikke i tvil:

"Å bruke airfryer er som å gi pommes fritesene en snarvei til sprø perfeksjon", sier han.

Ikke bare blir resultatet oftest bedre, det går også raskere – og du slipper å styre med varm olje som ved frityrsteking.

Så neste gang du skal lage frosne pommes frites: Husk plass på brettet, forvarm godt, og vurder å bruke airfryer.

Enkle grep som gir deg restaurantkvalitet rett fra fryseren – helt uten stress.

Tipset er hentet fra Express.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Alle bør putte dette i oppvaskmaskinen en gang hver måned Du bør gjøre det omtrent en gang hver måned.
Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.