Dette stedet er det beste å lagre løk slik at de varer i 6 måneder

09/05/2024 06:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Lær hvordan du oppbevarer løkene dine og unngå matsvinn! Hvis du oppbevarer dem riktig, kan du få dem til å vare opptil seks måneder.

Visste du at det er mulig å forlenge holdbarheten til løk og unngå matsvinn?

Med riktig oppbevaring kan de holde seg ferske i opptil seks måneder. Lær deg derfor å lagre løk lenge slik at du slipper å kaste den hele tiden.

Kjøleskapet er ikke det beste stedet for løk

Når vi tenker på å oppbevare frukt og grønnsaker, virker kjøleskapet som et trygt alternativ. Dette gjelder selvfølgelig spesielt i de varmere månedene. Oppbevaring av løk i kjøleskapet vil imidlertid sannsynligvis resultere i myk løk, som du ikke vil ha.

Dette er forårsaket av at kjøleskapet er et kaldt og fuktig miljø, og den lave temperaturen gjør at løken omdanner stivelse til sukker. Over tid vil løken mykne hvis den oppbevares i kjøleskapet. Derfor er det bedre å finne et annet sted hvis du trenger å lagre dem i lang tid.

Det ideelle stedet å lagre løk

Hvit, rød og brun løk bør oppbevares på et mørkt, kjølig, tørt og ventilert sted. Selv om mange oppbevarer dem i kjøkkenskapet, er det viktig å velge riktig kjøkkenskap.

Du gjør blant annet lurt i å velge et sted som ligger et godt stykke unna komfyr og stekeovn, da temperatursvingninger kan skape et fuktig miljø. Derfor bør du ha dette i bakhodet når du skal finne ut hvor løkene dine skal oppbevares.

Hvordan lagre løk riktig

I tillegg til å finne et kjølig, tørt og ventilert sted, er det viktig å holde pærene unna direkte sollys. Det er flere årsaker til dette, men det handler først og fremst om at varmen kan fremme vekst av mugg.

Kjøper du løk i plastposer fra supermarkedet, anbefales det å ta den ut av emballasjen, da plast kan holde på fuktighet og gi mugg. Derfor bør det være noe av det første du gjør når du kommer hjem fra supermarkedet.

Det er best å legge pærene i en kurv eller papirpose som tillater luftsirkulasjon. På denne måten kan de vare i tre til seks måneder.

Alternativer for oppbevaring

Hvis du foretrekker å lagre løkene dine i beholdere, er det viktig å velge en netting- eller nettingpose, som gir bedre luftsirkulasjon og holder fuktighetsnivået lavt. En kurv eller perforert boks er også et utmerket alternativ.

Et annet interessant alternativ er å bruke en gammel strømpebukse. Legg løkene i det ene benet på strømpebuksen og knyt en knute over dem. Gjenta prosessen til strømpebuksen er full. På denne måten kan du henge tightsen i f.eks et skap eller et annet sted hvor du ønsker å oppbevare pærene dine.

Nå vet du hvordan du skal lagre løkene dine riktig for å få dem til å vare så lenge som mulig. Følg disse enkle tipsene og unngå matsvinn mens du holder løken frisk og smakfull i opptil seks måneder. Både lommeboken og miljøet vil takke deg for det.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.