Spar tid – og få restaurantfølelse hjemme
Vi elsker pasta. Den er kjapp, enkel og alltid en vinner, enten det er mandag etter jobb eller lørdag med rødvin i glasset. Men visste du at du faktisk kan droppe gryta helt når du lager pasta?
Det høres kanskje rart ut, men mange matentusiaster sverger nå til en helt annen metode – og det er overraskende enkelt.
Alt-i-ett i stekepanna
Ifølge matnettstedet Allrecipes er trikset å bruke stekepanne i stedet for kjele. Jepp – du kan faktisk koke pastaen rett i panna, sammen med saus og smakstilsetninger. Det kutter både tid og oppvask.
Du slipper å vente på kokende vann og får samtidig en kraftigere smak, siden pastaen suger til seg smakene direkte fra kraften og sausen under kokingen. Resultatet? En kremete, smakfull pastarett som føles langt mer fancy enn innsatsen tilsier.
Den enkleste tomatpastaen – alt i én panne
Vil du teste metoden? Her er en idiotvennlig oppskrift på det som kalles "verdens enkleste tomatpasta". Den kommer fra matbloggeren Taming Twins og tar under 20 minutter fra start til første bit.
Du trenger:
350 g spaghetti
400 g hermetiske tomater
1 stor løk, i skiver
4 hvitløksfedd, i skiver
2 ss olivenolje
4 ss pesto
3 ss tomatpuré
1 l grønnsaksbuljong
1 ts salt
½ ts pepper
200 g cherrytomater
75 g revet parmesan
Slik gjør du:
Ha spaghetti, tomater, løk, hvitløk, olje, pesto, tomatpuré, krydder og buljong i en stor stekepanne med lokk. La det småkoke i ca. 10 minutter.
Når pastaen er nesten ferdig, tilsett cherrytomatene og la det koke i ytterligere 3–4 minutter. Topp med parmesan og server direkte fra panna.
Et lite triks, stor forskjell
Det er ofte de små tingene som gjør størst forskjell på kjøkkenet. Å bytte ut kjelen med stekepanne er en sånn ting. Du sparer tid, får bedre smak og slipper rot – og ja, du kommer garantert til å gjøre det igjen.
Neste gang du skal lage pasta, dropp gryta. Du kommer ikke til å savne den.
Oppskriften er hentet fra Express.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!