Du har kuttet løk feil - på den rette måten finhakker du på sekunder

21/09/2024 23:00

Sofie

MAT
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Å hakke løk kan føles som en vanskelig oppgave, men en kokk har delt en enkel måte å finskjære grønnsaken på få sekunder.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Å kutte løk kan føles som et ork - men dette enkle hacket gjør oppgaven til en lek.

Løk er en vanlig grønnsak i matlaging. De utgjør en sentral del av mange retter og derfor bruker vi mye tid på å kutte dem i fine små biter klare til å kastes i karriretter, chili og en mengde pastaretter.

Men har du noen gang lagt merke til hvor vondt det er å hakke en løk? De glatte lagene kan ofte gå fra hverandre og få deg til å føle at du er i ferd med å klippe en av fingrene dine, og det nevner ikke engang enzymene og svovelholdige forbindelsene de frigjør som får øynene våre til å svi og vann.

Det viser seg imidlertid at løkhakking ikke trenger å være et ork, og det er bare vanskelig fordi vi gjør det vanskelig for oss selv ved å gjøre det på feil måte.

Ifølge en kokk vil det å kutte en løk på riktig måte spare deg for tid på kjøkkenet, da du vil kunne kutte den opp i løpet av sekunder - selv om hacket dessverre ikke hindrer deg i å gråte. Det skriver Express.

Ifølge en video av Alma Fernanda, en Le Cordon Bleu-utdannet kokk, har de fleste av oss hakket løkene feil. Mange av oss ville ikke tenke to ganger på å hakke av begge endene av løken, skrelle av skallet, kutte den i to og deretter begynne å jobbe med å kutte den i terninger – men dette er ikke riktig måte.

I stedet bør vi bare kutte av den ene enden av løken, og la den andre enden være intakt. Kutt deretter løken i to slik at hver halvdel fortsatt har noe av enden koblet til seg.

Skrell hver halvdel som normalt, og skjær så inn i løken langs lengden av den, pass på at du ikke skjærer helt til enden der roten er. Deretter kan du skjære i linjer mot roten, og løken din vil bli perfekt kuttet - slik at du bare har roten å kaste i søpla når du er ferdig.